13 in een dozijn

Vandaag stond onze 2de uitwedstrijd op het programma, om kwart voor 3 bij Spijkenisse. Met een 16 koppige selectie reisde wij af naar Spijkenisse.   Aangezien we vorig jaar 2x verloren van Spijkenisse konden we onze borst natmaken. Weliswaar was dit een ander elftal  maar het zou zeker geen makkelijke middag worden aangezien vele van ons nog nooit hebben gewonnen bij Spijkenisse . Doordat de brug openstond en een aantal spelers vertraagd waren, begonnen we de wedstrijd met enkele wijzigingen.  We startte vandaag met een 442 opstelling tegen een tegenstander met de gemiddelde leeftijd van ongeveer 23 jaar. We begonnen heel erg sterk, er was een duidelijke coaching van achteruit wie welke man zou dekken en wanneer er druk gezet werd.  Na een aantal minuten was het al duidelijk dat Spijkenisse niet echt sterk was in opbouwen wat resulteerde in een vroege 0-1. De bal werd aan de zijkant onderschept, waarna de bal bij Roger terecht kwam en die bracht de 0-1 op het scorebord na een schot in de korte hoek.  We bleven goed druk zetten wat resulteerde in nog een aantal kansen. Zo viel 5 minuten na de 1ste treffer ook de 2de goal. Deze kwam op naam van Daniel die een hoge bal bij de tweede paal viel binnen kon tikken. De tegenstander kon maar geen grip krijgen op ons spel, en hun opbouw werd ook maar niet beter, waardoor ook de 0-3 al snel volgde. Na een combinatie op het middenveld werd de bal diep gestuurd op Davy, die zijn lichaam goed gebruikte ten opzichte van zijn tegenstander en zo de bal langs de uitkomende keeper kon schuiven. De kansen bleven elkaar opvolgen met onder andere een grote kans voor Leon en voor uw verslaggever zelf. Alleen deze bleven onbenut. De 0-4 viel uiteindelijk nog wel vlak voor rust, door de man die zelf aangeeft nog niet topfit te zijn, maar wel vanaf eigen helft een solo inzet, drie man eruit sprint en de keeper passeert. Dan ben ik wel benieuwd welke vorm die heeft als die topfit is… We gingen dus rusten met 0-4 wat zeker 0-7 had mogen zijn. Tweede helft zo blijven druk zetten en niet verslappen was de opdracht. Dit lukte goed, wat al snel resulteerde in naar mijn mening de mooiste goal van de wedstrijd. Na een goede combinatie van achteruit omspeelde Kevin twee man en gaf een splijtende pass ,door de verdediging van Spijkenisse, op de diepgaande Leon die beheerst de 0-5 aantekende. Leon die op zijn beurt weer een goede corner voor gaf op Roger die de 0-6 binnenkopte. Na een actie van Roger kon Davy de 0-7 aantekenen.  Er leek geen vuiltje aan de lucht, Spijkenisse had nog geen kans gehad. Totdat er een vrije trap kwam voor Spijkenisse die via kluts op de paal kwam. Waarna de bal werd weg gewerkt, maar de scheids zag een overtreding van Louis op hun buitenspel staande speler. En hij besloot tot ieders verbazing een penalty te geven. Zo werd het 1-7. We lieten het er niet bij zitten want 10 min later knalde Reimar de 1-8 binnen via de onderkant van lat, op aangeven van Leon. Leon had een paar minuten later een goede vrije trap in huis die identiek als de corner weer door Roger werd binnen gekopt, de 1-9. Toen gebeurde het meest merkwaardige moment uit mijn voetbalcarrière. Een diepe bal op Davy (die geen buitenspel stond).  Davy omspeelt 3 spelers en schiet de 1-10 erin. Iedereen van ons stond alweer zo goed als op eigen helft toen tot ieders verbazing de scheidsrechter floot voor buitenspel, op aangeven van zijn 12 jarige assistent. Deze situatie was ongeveer 1 minuut eerder maar toch besloot hij om de goal af te keuren. Waarna Davy vroeg of de scheids niet even langs Specsavers moest, wat resulteerde voor Davy in een gele kaart. Toch bleven ondanks dit rare moment wel voetballen. Zo gaf Rik een goede pass op Roger die de 1-10 binnen knalde. Met nog zo’n 10 minuten te spelen hadden we dus toch de 10 gehaald. Maar ook dit was niet de eindstand. Zo was er nog een mooi een-tweetje tussen Roger en Reimar. Waarna de bal voorgelegd werd en door Leon binnen getikt kon worden. En de laatste assist kwam ook op naam van Leon die op zijn beurt na een goede actie de bal pan klaar had neergelegd voor Raymond die de eindstand van 1-12 aantekende. Al met al een prima wedstrijd waarin we als team gegroepeerd zijn blijven voetballen. Waardoor we 12 goals hebben kunnen maken. Ook al zijn de meeste van ons het er wel over eens dat Spijkenisse met 12 tegengoals er goed vanaf komt want ook in de tweede helft zijn er nog een aantal grote kansen niet benut. Maar dat kon de pret zeker niet bederven want we hebben als team een prima wedstrijd gespeeld. Wat in de kleedkamer nog even gevierd is onder het genot van een drankje van Rik voor zijn verjaardag. Helaas hebben we nu twee vrije weken. Het is te hopen dat we onze goede vorm vast kunnen houden want na die weken komen pas echt de serieuze tegenstanders, aangezien we nu pas tegen de onderste 3 hebben gespeeld. We zien jullie graag allemaal verschijnen op 31 oktober als wij om half 3 thuis spelen tegen Vlotbrug 6.

Junior Verslaggever,

Jesper de Ruiter