BVCB 1 – FC Binnenmaas 1

Eindstand: 4-1
Ruststand: 2-1

Vandaag moest FC Binnenmaas de uitwedstrijd spelen bij BVCB.
De wedstrijd begon uitstekend voor de mannen van Leo Dekker, want in de 2e minuut kwam Binnenmaas al op voorsprong, dit uit een vrijetrap van zo’n 20-25 meter.
Deze werd genomen door Desi Sanderse, de doelman van BVCB Wesley van der Molen had niet verwacht dat Desi direct op doel zou schieten, maar dat het eerder een voorzet zou zijn. Daardoor was deze doelman kansloos toen Desi de bal stijf in de linker kruising schoot en dus de 0-1.
Het was duidelijk dat BVCB direct op zoek ging naar de gelijkmaker en 2 minuten later wat het ook al bijna raak. Een voorzet van links werd net gemist door Rob Rutten en hierdoor bleef de voorsprong voor Binnenmaas.
Toch kwam BVCB langszij en dat was al in de 12e minuut, nu was het wel raak voor Rob Rutten die uiteindelijk de bal binnen kon schieten nadat niemand van Binnenmaas het voor elkaar kreeg deze weg te schieten.
In de 17e minuut was het Aaron Perez die een goede actie had aan de linkerkant, waar hij met 1 beweging 3 man passeerde, aleen was zijn voorzet net te scherp waardoor er niemand bij kon.
Dat was ook gelijk zijn laatste actie omdat Aaron door een lichte liesblessure uit moest vallen, zijn vervanger was Lorenzo van de Meijde.
In de 23e minuut was het opnieuw raak voor BVCB en zo kwam de thuisploeg uit Bergschenhoek op voorsprong.
Het was Mike van der Steen die binnen kon schieten nadat Sem Kerkhof een eerdere doelpoging wel kon stoppen, maar helaas de bal niet kon klemmen.
Toch liet Binnenmaas zien dat ze het niet cadeau wilde geven en in de 28e minuut werd er dan ook gescoord door Binnenmaas, maar desondanks bleef de stand op 2-1 voor de thuisclub.
Desi Sanderse gaf na een knappe actie aan de linkerkant een goede voorzet op de goed vrijgelopen Lorenzo van der Meijde, Lorenzo kon de bal vrij binnenkoppen en deze leek ook over de achterlijn te gaan, maar volgens de scheidsrechter was dit niet het geval en werd het dus geen 2-2. Kort daarna sprak ik een rapporteur die op dezelfde lijn van het doel stond en deze wist mij te vertellen dat het een 100% doelpunt was. Omdat er verder in de eerste helft niet veel meer gebeurde was dan ook de ruststand 2-1.
De 2e helft was minder interessant, niet omdat hier duidelijk werd dat BVCB echt wel een klasse is en speelde, maar ook omdat er gewoon weinig kansen waren voor beide ploegen. BVCB heeft gewoon een hele goede ploeg en in de 2e helft kwamen we eigenlijk op alle fronten te kort. In de 77e minuut werd de wedstrijd dan ook beslist door opnieuw een intikker, het is mij even ontschoten wie deze binnenschoot namens BVCB.
In de 80e minuut moest Binnenmaas met 10 man verder, niet vanwege een rode kaart maar meer uit voorzorg. Justin de Man had last van zijn hamstring en Leo Dekker was al door zijn wissels heen. Aangezien de wedstrijd al was gespeeld was het dan ook een verstandige keuze om geen risico te nemen en alsnog Justin naar de kant te laten komen.
Dit zorgde wel voor nog meer ruimte voor BVCB en ook nog de 4-1, deze kwam op naam van Alex de Rond, maar het zal niemand verbazen dat ook dit een intikker was.
Hiermee kwam de stand en ook gelijk de eindstand op 4-1 in het voordeel van BVCB.
Ik had het al eerder gezegd, BVCB die gewoon een klasse beter was en speelde en daarom ook deze wedstrijd verdiend hebben gewonnen en ook terecht samen met Feyenoord AV zonder puntenverlies bovenaan staat. Een wedstrijd waarvan het geen schande is dat Binnenmaas hier heeft verloren en ook gezien er hard voor gewerkt is. Daarnaast kunnen we zeggen dat de kansen die Binnenmaas weg hebben gegeven minimaal waren, alleen is het wel zonde de manier waarop we de doelpunten hebben weggegeven.
Kortom er zaten echt wel positieve kanten aan deze wedstrijd, maar ook punten om aan te werken.
Volgende week staat een echte topper voor Binnenmaas op het programma, dan spelen we namelijk thuis tegen Strijen, een wedstrijd dat buiten de stand ook een wedstrijd op zich zal zijn.
Opstelling: Sem Kerkhof, Mike Post, Justin de Man, Leon vd Stel, Remco vd Stel, Desi Sanderse, Johnny Maijers, Aaron Perez, Danny Maijers, Bas de Kruiff en Rianto Vrutaal.
Wissels: Richard vd Wilt, Lorenzo vd Meijde, Sander de Heus en Joey de Jong.
Ook het 2e heeft gisteren weer gespeeld, de mannen van Martin Remmers speelden vandaag thuis tegen Pernis 2. Het puntenverschil tussen deze 2 ploegen was 11 punten en dit natuurlijk in het voordeel van Binnenmaas 2.
Doordat je alle wedstrijden weet te winnen en veel met gemak dan gebeurt het vaak dat gemakzucht je grootste tegenstander kan zijn in een wedstrijd. En dat was vandaag ook het geval bij Binnenmaas 2. Vanaf minuut 1 leek het een lastige wedstrijd te worden voor Binnenmaas.Toch kwam Binnenmaas op 1-0, dit door zoals Melvin van der Stel omschreef: Een Lucky shot van Tim Vos in de kruising. Voor de rust kwam Pernis nog op gelijke hoogte en begin de 2e helft wist Pernis zelfs op voorsprong te komen, maar daarna werd het tijd voor Binnenmaas om te laten zien waarom ze bovenaan staan.
De 2-2 werd binnengekopt door Kevin Kuijer, dit door zoals Lennert Kleiwegt omschreef: vrije trap van Jorian den Otter die via de handen van de keeper op het hoofd van Kevin Kuijer kwam.
De voorsprong kwam uiteindelijk op naam van Lennert Kleijwegt, deze omschreven door de doepluntenmaker zelf : nadat ik de signalen van Nils had opgepikt dat hij hem richting de 5 meter eerste paal zou schieten, maakte ik een fenomenale loopactie van de 2e naar de 1e paal. Conform de verwachting viel de bal daar, waarna ik met 2 man in mijn nek vanuit een onmogelijke hoek het trapleer vol overtuiging en zonder genade tegen de touwen wist te kanonneren. Uiteindelijk werd het nog 4-2 voor Binnenmaas, dit nadat Kevin Kuijer vanuit een strafschop zijn 2e doelpunt wist te maken.
Volgende week kunnen de mannen van Binnenmaas 2 een grote stap zetten naar de eerste periode, dan spelen ze uit bij Bolnes 2.
Alexander Kranendonk