Voorwedstrijd FC Dordrecht – Jong Ajax (02-10-2015)

FC Binnenmaas E1 – SV Meerkerk E1

We werden ontvangen om 17:45 aan de Krommedijk. We waren in gezelschap van een grote supporters groep. Ook onze tegenstander had een grote groep supporters bij zich. Na een welkomstpraatje door de heer Lagarde vertrokken we naar de catacombe van het Riwal hoogwerkers stadion. Hier konden onze boys omkleden en al een beetje de sfeer van het stadion opsnuiven.
Na een korte instructie van de trainer en de motiverende woorden van de heer Lagarde gaan we onderweg naar het veld. Het kunstgras van FC Dordrecht lag er prachtig bij. We starten wat onrustig aan de wedstrijd. De FCB formatie is als volgt;
Chris, Tom, Sieb, Davide, Sydney, Finn, Kartsen. Ondanks dat we wat onrustig zijn zetten we wel druk op onze tegenstander. Het duurt dan ook niet lang voor de eerste kans zich voor doet. Maar de vizieren van onze aanvallers staan niet op scherp.
Zo volgen er kansen voor Karsten, Finn en Davide. En ja ook nu weer die oude voetbal wet. Als je ze zelf niet maakt krijg je hem tegen. Een verre uit trap van de goede keeper van SV Meerkerk wordt door onze verdedigers verkeerd beoordeeld. De snelle spits is er van tussen en schiet beheerst binnen 0-1. We laten de koppies niet hangen en gaan op zoek naar de aansluitingstreffer. Milan en Melo zijn inmiddels in de ploeg gekomen. We blijven de aanval zoeken. En dit wordt beloond. De aanval loopt via Karsten die vindt Finn, voorzet van Finn komt bij Sieb die met een droge in schuiver de 1-1 op het score bord laat aantekenen. De scheids fluit voor de rust.

De tweede helft dicteert FC Binnenmaas weer de wedstrijd. Heel af en toe komt Meerkerk er door heen. Maar onze verdediging staat als een huis. Tom en Davide hebben hun man in de zak en Melo loopt er als een stofzuiger tussen door. Op een enkele inzet dient Chris zich te strekken maar we komen niet in gevaar. We versieren een corner. Davide slingert de bal goed voor. De bal wordt door een verdediger van Meerkerk achter z’n eigen keeper gewerkt 2-1. Lekker!! We blijven door drukken en de goal van Meerkerk zoeken. Een schot van Sydney spat op de lat uit elkaar.Niet veel later komt Karsten alleen op keeper maar helaas net naast. Een prima voorzet van Tom beland bij de tweede paal,Milan staat hier goed opgesteld en tikt de bal beheerst langs de keeper 3-1. Dit is direct de eind uitslag.

Een goed resultaat voor de boys van FC Binnenmaas E1.

In de rust van FC Dordrecht – Jong Ajax mochten alle spelers, in een goed gevuld stadion, een penalty nemen op de keeper van FC Dordrecht.

Een leuke ervaring voor de ouders en spelers van FC Binnenmaas E1.