Kethel Spaland – FC Binnenmaas

Eindstand: 0-3
Ruststand: 0-1

Als aan mij de vraag zou worden gesteld wat FC Binnenmaas nodig heeft om te handhaven in de 2e klasse dan zou ik het volgende antwoorden: Kwaliteit,  inzet, een hecht team, punten, goede wedstrijden winnen en slechte wedstrijden winnen. De eerste vijf punten hebben we al laten zien dat we die in huis hebben en gisteren hebben we ook laten zien dat we het laatste puntje in huis hebben, slechte wedstrijden winnen.
We begonnen de wedstrijd om 15:00 i.p.v 14:30 dit doordat een groot deel van de spelers en staf van Binnenmaas in de file stonden.

De wedstrijd begon veel belovend, want binnen 54 seconden stond het al 0-1 voor Binnenmaas.
Johnny Maijers mocht een vrije trap nemen vlak voor het 16 metergebied, deze ging recht op de doelman van Ketel Spaland Jeffrey Welbie af, deze wist de bal uit het doel de boksen maar de bal kwam wel voor Danny Maijers zijn voeten. Danny bracht de bal opnieuw binnen de 16 waar Rianto Vrutaal klaar stond om de bal binnen te schieten.
Een snelle voorsprong waar veel supporters blij mee waren, maar ik vraag me af hoeveel trainers nou echt al binnen 54 seconden voor willen komen, waarschijnlijk zouden ze zeggen ik kom liever in de laatste 54 seconden op voorsprong.
In de 9e minuut had Binnenmaas opnieuw een grote mogelijkheid, Aaron Perez stuurde Danny Maijers alleen voor Jeffrey Welbie, Danny lopte de bal prima over Jeffrey maar ging helaas net naast het doel.
In de 13e minuut liet Kethel Spaland voor het eerst van zich horen, Tim Oosterwaal schoot met veel effect naar het doel van Sem Kerkhof.
We moesten wachten tot de 28e minuut voor de volgende kans in de wedstrijd , maar deze kans was niet voor Binnenmaas. Het was nu de laatste man van Kethel Spaland, Dominic Verschoor, die een vrije trap op de rand van de 16 mocht nemen, ditmaal ging de bal op de vuisten van Sem Kerkhof waardoor de bal niet in het doel belande, maar over de achterlijn.
De mannen van Leo Dekker hadden het moeilijk, veel balverlies en als ze de bal hadden dan werd deze weer snel ingeleverd. Hierdoor kon Kethel Spaland de druk opvoeren en was de kans groter dat Kethel Spaland de 1-1 zou maken i.p.v. dat Binnenmaas verder weg zou lopen.
In de 32e miuut had Miletson Silva de Freitas binnen kunnen schieten, maar Aaron Perez liet zien dat naast aanvallen hij ook kan verdedigen en blokte de bal op het juiste moment en voorkwam hiermee een tegendoelpunt.

De mannen van Leo Dekker hadden de eerste helft overleeft en hadden de 0-1 verdedigd, nu was het zaak om sterk uit de kleedkamer te komen en de 3 punten binnen te halen.
Maar het was gelijk al 3 minuten na rust Yuri Nootenboom van Kethel Spaland die zijn schot naast het doel van Sem zag gaan.
10 minuten later kreeg Binnenmaas een strafschop mee, deze werd genomen door Danny Maijers.
Iedereen wist als deze binnengeschoten zou worden dat dit het keerpunt van de wedstrijd zou zijn en dat Binnenmaas de punten mee naar huis zou nemen. Kon Danny deze druk aan………. Natuurlijk kon hij dat en schoot de bal onhoudbaar in de linkerhoek. De stand stond op 0-2 en hiermee kon Binnenmaas opgelucht adem halen.
In de 71e minuut was er toch weer een grote kans voor Kethel Spaland, Tim Oosterwaal schoot binnen de 16 hard in de korte hoek, maar de goed keepende Sem Kerkhof wist zijn doel schoon te houden.
In de 75e minuut werd de wedstrijd definitief beslist, de aanvoerder van Binnenmaas, Johnny Maijers, kon de bal binnen schieten na een goede actie en voorzet van zijn broer Danny Maijers. Nu de 0-3 op het scorebord stond wist ook Kethel Spaland dat de wedstrijd was gespeeld en dat Binnenmaas de punten mee naar huis zou nemen.
In de resterende 15 minuten gebeurde er daarom ook niet echt veel meer en werd de wedstrijd uitgespeeld met nog een paar kleine kansje voor beide elftallen.

Op dit moment staat Binnenmaas op een uitstekende 4e plaats, maar na vandaag komen de wedstrijden waar Binnenmaas kan laten zien wat ze waard zijn in de 2e klasse. Dan zullen de tegenstanders voornamelijk in de middenmoot staan of in de top 5.
Volgende week staat de thuis wedstrijd tegen DCV op het programma, deze ploeg staat op een 7e plaats met 5 punten minder dan Binnenmaas, maar ook een wedstrijd minder.

Opstelling:  Sem Kerkhof, Mike Post, Rianto Vrutaal, Leon vd Stel, Justin de Man, Remco vd Stel, Bas de Kruijff, Aaron Perez, Johnny Maijers, Danny Maijers en Sander de Heus.

Wissels: Sjoerd vd Pers, Rolin Nootenboom, Richard vd Wilt en Joey de Jong

Vandaag was ook de topper tussen FC Binnenmaas 2 thuis tegen Strijen 2, de nummer 1 tegen de nummer 2. En ook in deze wedstrijd liet Binnenmaas 2 zien dat ze de baas zijn in de 3e klasse en wonnen deze wedstrijd uiteindelijk met 6-2. De doelpuntenmakers waren 1x Nils Fortuin, 1x Tim Vos en 4x Marvin van der Meijde. Hiermee staat Binnenmaas 2 na 4 wedstrijden op de eerste plaats met 12 punten. Volgende week spelen ze uit tegen het 2e van Spartaan 20 die de 7e plaats bezet.

Alexander Kranendonk