Klaar voor de competitie

We hadden heel wat recht te zetten na de vernedering van vorige week. Het behoeft geen nadere uitleg dat we tot op het bot gemotiveerd waren om dat te gaan bewerkstelligen. Zelfs de late afmelding van onze veldmaarschalk Daniël leek geen enkele invloed te hebben op onze vastberadenheid om 3 – overigens nutteloze – punten mee te nemen naar Binnenmaas. We waren op zoek naar eerherstel en een positief gevoel om aan de competitie te gaan beginnen. Het vinden van het sportcomplex in Achthuizen ging overigens nog wel goed, kleedkamer 3 was aanzienlijk beter verstopt, het zonovergoten hoofdveld (met werkend scorebord) was daarentegen een makkie om te vinden. Onze tegenstanders van Fios hadden een gemiddelde leeftijd van nog geen 20 jaar, wij rond de 30. Na 4 minuten en 33 seconde jeugdige storm te hebben overleefd scoorde Dave heel simpel de 0-1 na goed werk van de rechterflank. Dat was nog eens een opsteker. Vrijwel direct na de aftrap kreeg Mike een makkelijk gegeven vrije trap tegen wegens een klein duwtje. Er werd luid geprotesteerd, waardoor er een aantal spelers niet geconcentreerd was. 1 van hun meegekomen mensen kroop simpel voor zijn man en kopte onhoudbaar de 1-1 binnen. Na 5 minuten en 35 sec stond het dus weer gelijk. Tot aan de 20e minuut ging het gelijk op, waarbij we achterin ons handen vol hadden aan hun pijnsnelle spitsen en de doorschuivende middenvelders. Die 20e minuut zou bepalend blijken voor de rest van de wedstrijd: 1 van die snelle boys ging alleen op Louis af, Kevin maakte een sliding op de bal en raakte waarschijnlijk beide. Een overtreding? die je op ons niveau vaker ziet, maar zelden bestraft wordt met een kaart. De nog jonge scheidsrechter paste echter de regels toe zoals ze op een hoger niveau wel toegepast worden en stuurde Kevin weg met rood. Dat was niet het eerste akkefietje van de middag, maar wel de spreekwoordelijke druppel. We waren uitermate getergd door de eenzijdige manier van fluiten (de 2e helft floot hij gelukkig wel goed) gingen noodgedwongen met 2 spitsen spelen, deden er NOG een schepje bovenop EN probeerden de tegenstander te ontregelen. Vooral Youri slaagde daar Cum Laude in. Louis behoedde ons in een 1 tegen 1 situatie voor een achterstand met een fraaie redding. Waar Fios steeds gefrustreerder raakte over alles wat er  mis ging, gingen wij steeds beter voetballen. We beloonden onszelf met nog 2 prima goals (Dave en Leon) en gingen met 1-3 de rust in. Na de rust was het afwachten of Fios slimmer zou gaan spelen, of wij niet moe zouden worden en stand konden hadden EN hoe Jaap zijn ‘wisselschema’ – dat in het honderd was gelopen vanwege het wegvallen van Daniel en de rode kaart van Kevin – moest invullen. Zonder morren werd er na een uur 3 man gewisseld, waarvan er 2 niet aan de beurt waren. Het teambelang gaat voor eigenbelang! We hielden goed stand en Youri’s tegenstander wilde er zelfs mee stoppen J  Een kwartier voor tijd leek Leon de wedstrijd te beslissen met een houdbaar schot, dat door hun matige keeper niet gekeerd kon worden. Een moment van onachtzaamheid achterin – direct na de aftrap – leek toch nog voor wat spanning te gaan zorgen, maar de 2-5 van Dave en de 2-6 van Leon (binnen een minuut) gooiden de wedstrijd op slot. 10 minuten voor tijd scoorde Fios nog de 3-6 na een gevalletje al dan niet buiten spel. Er viel weinig meer te beleven, behalve een goede uitrap van Louis, die Leon bereikte, diens geweldige voorzet werd door Pietertje op de lat gekopt en had een beter lot verdiend. De 3-6 overwinning, na 70 minuten met 10 man te hebben gespeeld gaf bijzonder veel voldoening, terechte trots en voor beide ploegen een wedstrijd om niet snel te vergeten!  Iedereen scoorde vandaag een bijzonder dikke voldoende, het team een 10. Dave en Leon scoorden beide 3 x, maar de man van de wedstrijd (zonder iemand te kort te willen doen)??? Dat was zonder twijfel onze ‘geen woorden maar daden’ Ardy  die wel 25 x een aanval van Fios onderbrak en 90 minuten lang achter iedere bal aangejaagd heeft. Onze leider Jaap was jarig en die kreeg met deze teamprestatie HET cadeau dat iedere leider zich zal wensen. Komende zaterdag uit naar Smitshoek 9, de 1e competitiewedstrijd van het seizoen. Met de instelling en inzet van ‘Fios uit’ gaan we daar winnen.

Marco Paparazzi.