Welverdiende punten na veel strijd en passie

De eerste serieuze test van dit seizoen was aanstaande, ook al leken de weergoden toch nog bijna roet in het eten te gooien, na enig overleg in de bestuurskamer ging de wedstrijd gewoon door, achteraf een prima keuze want ons vaste veld, veld 4 lag er weer bij als een biljartlaken. Zo kon keurig om half 3 afgetrapt worden. We begonnen vrij onwennig ondanks onze 3 oefenwedstrijden, de eerste 10 minuten was het vooral aftasten. Iedereen was nog zoekend naar wie welke tegenstander moest dekken. Na ongeveer 10 minuten ontstonden ook de eerste kleine kansjes van onze kant. Zo kwamen we na 15 minuten op een 1-0 voorsprong, na een fantastische steekpass op Leon, kon Leon de bal net meenemen voor de twijfelende keeper waardoor hij deze makkelijk omspeelde en zo de 1-0 kon aantekenen. Na deze goal was het veld spel nog niet echt verbeterd, zo werden vaak eenvoudige ballen verspeeld en toch vaak nog voor de moeilijke oplossing gekozen. Zo kwam de tegenstander wel beter in de wedstrijd, maar niet heel erg gevaarlijk omdat zij vaak de lange bal speelde waarbij onze verdediging op het juiste moment opstapte zodat deze elke keer afgevlagd werd. Dit werd elke keer keurig over genomen door een goed leidende scheidsrechter, wat wel enige frustratie opleverde bij de tegenpartij. Na ongeveer 30 minuten was er een goede een twee tussen Davy en Leon, waardoor Davy de 2-0 binnen kon schuiven. Na een foutje achterin en een hele goede actie van hun slimme spits konden ze de 2-1 aantekenen. Nadat over een weer nog wat kansen gemist werden en onze keeper louis nog een paar ballen eruit hield, leken we met 2-1 te gaan rusten. Alleen 2 minuten voor rust was het Davy die met een schot uit de draai de 3-1 scoorde. We gingen dus met een 3-1 voorsprong de rust in. Het strijdplan voor de tweede helft was voornamelijk veel pressie naar voren, en proberen zuiniger aan de bal te blijven. Het spel werd halverwege de tweede helft iets beter omdat wij meer ruimte kregen van de tegenstander die het toch niet allemaal meer aan konden lopen. Dit resulteerde niet echt in heel veel kansen omdat vaak de eindpass toch net niet aankwam. De individuele klasse van de tegenstander zorgde ervoor dat wij als team heel compact en gegroepeerd moesten spelen, door goede coaching van achteruit lukte dit heel goed. Iedereen was bereid voor elkaar te werken. 15 minuten voor het einde zorgde Daniel uit een strafschop dat deze wedstrijd beslist was 4-1. Ook het laatste kwartier is iedereen voor elkaar blijven werken en bleef er positief gecoacht worden. Het enige smetje wat er nog was is dat er 2 minuten voor tijd door ongelukkig uitverdedigen nog door hun spits de 4-2 aangetekend kon worden. Zo werd dat uiteindelijk de eindstand. Onze eerste bekeroverwinning was een feit. Ook al wat het spel vandaag misschien niet zo goed als vorige week, er werd nu geknokt voor elke meter en iedereen wilde er vol voor gaan. Als wij dit seizoen zo doorgaan kunnen we met elkaar nog een heel mooi seizoen tegemoet gaan. Volgende week staat het tweede bekerduel op het programma tegen Capelle, wat ook hun eerste wedstrijd heeft gewonnen, dus volgende al gelijk de strijd voor plek 1 in de poule.
Wij zien alle toeschouwers volgende week graag verschijn om 14:30 op veld 4

Junior Verslaggever Jesper