Klaar voor de start

Afgelopen zaterdag was het 29 augustus, de datum waarop sommige elftallen begonnen met de voorbereiding op het nieuw seizoen. Er zijn zelfs teams die helemaal niet geoefend zullen hebben, als zaterdag a.s. het bekertoernooi begint. Wij wel, want dit was alweer de 3e oefenwedstrijd voor het 7e. Onze TOPleider Jaap was er gewoon in geslaagd om voor 15, 22 en 29 augustus een tegenstander te vinden voor een oefenwedstrijd. Het waren ook nog eens tegenstanders die 1 of 2 klasse(n) hoger spelen dan wij, zodat we flink aan de bak konden. Op 15 augustus was het nog hard puzzelen om aan voldoende mensen te komen, we wonnen met 2-4 bij Oosterhout, door doelpunten van Roger (3x) en Dave. Aangezien ik er zelf niet bij was ontbreekt verdere informatie. Op 22 augustus speelden we tegen Smitshoek 7 een redelijke 1e helft waarin we veel kansen creëerden, weinig kansen weggaven, maar toch met een 3-1 achterstand gingen rusten (doelpunt Roger). In de 2e helft hebben we niets weggeven, desondanks bouwde Smitshoek de voorsprong toch uit naar 4-1 na een gevalletje tegenwind. Reimar scoorde een mooie 4-2, Daniel de 4-3 uit een penalty. Lat, paal, pech en gebrek aan scherpte voorkwamen een beter resultaat, maar het vertoonde spel zorgde voor tevredenheid, lichtpuntjes en aanknopingspunten. De 3e wedstrijd was toch echt wel de wedstrijd waar met de meeste spanning naar uitgekeken werd, SV Ommoord 1 was de tegenstander. Gek genoeg spelen ze slechts reserve 6e klasse (wij 7e). Teamchef Jaap had een fantastisch strijdplan bedacht. Vanaf seconde 1 waren we messcherp, optimaal geconcentreerd en zaten we er boven op. De 1e tien minuten gingen gelijk op. Ommoord kwam een aantal malen dreigend opzetten, hun aanvallers stonden echter steeds een metertje of 2 buitenspel. Na 10 minuten was Daniel het eindstation van een prachtige snelle aanval. Die 1-0 gaf ons vleugels. 2 messcherpe counters leverden 2 mooie doelpunten op van Jesper en zo stond het binnen het half uur al 3-0. Bij de rust stond het zelfs 6-0, door doelpunten van (opnieuw) Jesper, Roger en Dave. Na de rust was de ‘drive en schwung’  iets minder, mede vanwege de hitte en het gebrek aan wedstrijdritme en conditie. Dave scoorde na de rust nog 2x en Reimar 1x, daardoor sloten we de oefencampagne af met een eclatante 9-0 overwinning. De zeer sportieve tegenstander, die echt wel een aantal zeer behoorlijke voetballers in de ploeg had (die goed aan banden werden gelegd) vroeg vriendelijk of de wedstrijd ingekort kon worden. Daardoor konden we wat eerder aan ‘de welverdiende en zeer smaakvolle verkoeling’ en bleef Ommoord de ‘ultieme vernedering van de 10’ bespaard. Het grappige is dat er niets terecht kwam van Jaap zijn strijdplan, maar wanneer je met 9-0 wint heeft de coach toch gelijk 😉 We lijken klaar voor de start, zaterdag 14.30 thuis tegen PKC 2 begint de bekercompetitie, daarover volgende week meer.

Marco Paparazzi.