FC Binnenmaas speelde zijn laatste bekerwedstrijd op het eigen sportcomplex tegen de zondagtweedeklasser BMT uit Den Haag. Zij hadden al 4 punten verzamelt uit hun eerdere twee wedstrijden dus weer een zware kluif voor de mannen van Leo Dekker en Henk Stok.  Maar Binnenmaas begon nu wel goed aan de wedstrijd. Sander de heus werd tot tweemaal toe met mooie combinaties vanaf het middenveld  alleen voor de keeper gezet. Maar tweemaal bleef de doelman goed naar Sander zijn bewegingen kijken en kon hierdoor zijn ploeg voor een achterstand behoeden. Ook een mooie aanval over de rechterkant had beter uitgespeeld kunnen worden maar Charlie de Graaf gaf te gehaast voor waardoor de overtalsituatie niet benut werd. BMT was inmiddels wakker geschud en begon steeds beter te combineren. Met schitterende crossballen werden de gevaarlijke voorhoedespelers vaak in een  1 tegen 1 situatie gezet. Een ongevaarlijke voorzet werd niet goed weggewerkt door de defensie en kwam bij centrumspits terecht. Die wist hier wel raad mee en verschalkte de goed keepende Joey de Jong met een droge schuiver, 0-1. Dit werd ook de ruststand.

Na rust kwamen Danny Mayers en Rolin Notenboom in het veld voor Charlie de Graaf en Lorenzo vd Meijde. FC Binnenmaas begon weer goed en weer werd Sander de Heus mooi de diepte ingestuurd door Remco v.d. Stel. Sander klopte het centrale duo op  snelheid en wist nu wel de keeper te passeren,1-1. Maar helaas kon FC Binnenmaas niet doordrukken. De gasten voerden het tempo iets op  en kwamen op een werkelijk schitterende wijze weer op voorsprong.  De nummer tien haalde met zijn linkerbeen verwoestend uit en de bal vloog onhoudbaar in de kruising,1-2. De thuisclub had deze klap nog niet verwerkt en kwam zelfs 1-3 achter.  Een voorzet vanaf links werd beheerst binnengekopt door de vrijstaande spits.  Maar Binnenmaas gaf niet op en zette BMT zowaar weer onder druk. Nils Fortuin kwam hierna in het veld voor Bas de Kruyff. Een mooie voorzet vanaf links werd op waarde geschat door Sander de Heus en die wist de lange hoek te vinden en zo de 2-3 op het scorebord te zetten. Weer een goede aktie vanaf de rechterkant van de sterk spelende Sander de Heus kwam in de vijfmeter voor de voeten van Rolin Notenboom maar zijn inzet smoorde op de doellijn. Door een fout bij BMT achterin kwam Rolin Notenboom opeens alleen voor de doelman te  staan maar die griste de bal zoals in de eerste helft gretig van de schoen af door goed te blijven kijken. Een allerlaatste corner in de extra tijd leverde nog bijna de verdiende  gelijkmaker op. De corner van Danny Mayers op broertje Johnnie Mayers werd rakelings langs de verkeerde kant van de paal gekopt en bleef het helaas 2-3. Weer een leuke sportieve wedstrijd waarin FC Binnenmaas heeft laten zien dat het best meekan tegen een tweeklasser maar moet proberen de kansen die het krijgt te benutten en achterin de gehele wedstrijd geconcentreerd blijven.

Mannen succes volgende week met de thuiswedstrijd tegen Bolnes. (14:30 uur)

Nico de Graaf