Vandaag werd FCB E2 verwacht op sportpark Jaap Riedijk in Spijkenisse.
Op een schappelijke aanvangstijd van 11:00 en een stralend zonnetje, de ideale omstandigheden voor een eerste bekerwedstrijd. Scherp op tijd mogen wij, de gasten aftrappen. De voorhoede start met in de gelederen Jordy, Iris en Dylan. Zie tikken na het nemen van de aftrap het balletje rond.
Achterin starten Sem, Esmee en Ruben.
We weten elkaar lekker te vinden en spellen de bal goed rond. We hebben bal bezit maar dit leidt niet tot kansen. Van rechts kan Jordy aanleggen maar de keeper ligt in de weg. Daarna is het Iris die alleen goed voor de keeper komt maar helaas. Via een aantal corners volgen er nog kansen voor Dylan, Ruben en Ryan. Maar dit resulteert niet in de verdiende voorsprong. Spijkenisse komt er sporadisch uit. Ze hanteren de lange bal op een tweetal handige aanvallers. Maar die weten onze goalie Mark, niet te verschalken. De lat brengt ook nog redding. De scheids fluit voor de rust. Een goede eerste helft waar wij ons zelf vergeten te belonen. Na wat tactische woorden van onze trainers staan we klaar voor de tweede helft. We beginnen wat slapjes en weten elkaar moeilijker te vinden. Maken de verkeerde keuzes en houden het veld niet breed genoeg. Spijkenisse ruikt hun kansen maar voetbalt nog steeds pover. Maar toch blijft die eeuwen oude voetbal wet gelden. Als je ze zelf niet maakt dan krijg je ze tegen. En ja hoor de keeper schiet de bal uit we timen verkeerd en de spits komt 1 op 1 met Mark. De spits passeert Mark beheerst 1-0. Dit komt aan bij Ons. Diverse wisselingen hebben plaats gevonden in ons team. Ryan, Sebastiaan en Jesper hebben binnen de lijnen plaats genomen. We dringen flink aan bij Spijkenisse maar de laatste beslissende pass ontbreekt. Via de kluts komt Spijkenisse eruit. Een dek fout houdt Spijkenisse in balbezit en die maken de 2-0.
We worden te enthousiast en sommigen vergeten van uit hun taak te blijven spelen. We krijgen nog wat kansen maar de finesse ontbreekt in de afronding. De complimenten van de trainer van de tegenstander over ons combinatie voetbal verzachten de wonden iets. Maar een verlies was hier niet nodig geweest. Op naar volgende week.
Een enthousiaste voetbalvader