Na drie vriendschappelijke wedstrijden stond er nu een echte testcase op het programma. Op het mooie sportcomplex in Naaldwijk werd er tegen de zaterdag van Westlandia gespeeld. Ook zij komen uit in de tweede klasse. Binnenmaas begon wat zoekende in het eerste half uur en moest wennen aan het tempo wat de thuisploeg op het hete kunstgras speelde. Mike Post had vooral zijn handen vol aan de handige linksbuiten die hierdoor een paar goede voorzetten kon afleveren. Eentje hiervan vond het hoofd van de lange spits die de bal boven Sem Kerkhof op de lat kopte.
Even later weer een scherpe voorzet die naar de verre hoek zeilde maar gelukkig voor Binnenmaas ging deze ook op de lat.
Daarna kwam de ploeg van Leo Dekker wat beter in het spel en kon zo ook wat kansjes creëren. Een schot van Sander de Heus zeilde maar net over de lat. En een vrije trap van Aron Perez Maria werd een prooi voor de keeper. Toch wist FC Binnenmaas net voor rust op voorsprong te komen. Na een goede aanval haalde Danny Maijers hard uit op de vuisten van de keeper. De bal ging hierdoor recht omhoog en de keeper was de bal even kwijt.De goed meegelopen Richard vd Wilt wist de bal bij de tweede paal over de lijn te drukken en zo de ruststand op 0-1 te brengen.

In de rust werd de wat zieke Mike Post vervangen door Lennert Kleijwegt waardoor de verdedigend sterk spelende Justin de Man de nieuwe rechtsback werd. Die had de linksbuiten wat beter onder controle en dat gold eigenlijk voor heel het team dat wedstrijd goed controleerde.
Maar toch verviel het weer eens in een oude fout. Door teveel drang met teveel spelers naar voren om de tweede goal te maken viel hij aan de andere kant. Na balverlies voorin werd er snel een lange bal gespeeld en stond het achterin niet goed. Door een misverstand kon de rechtsbuiten doorgaan en verschalkte Sem Kerkhof koelbloedig. Drie minuten later werd het nog erger. Een verre uitbal kwam bij de grote spits terecht die makkelijk kon wegdraaien en zo de rechtsbuiten weer kon aanspelen. Sem Kerkhof redde nog wel de eerste inzet maar kon na de rebound ook hier niets meer aan doen en zo werd het dus snel 2-1 voor de thuisploeg. Inmiddels waren Lorenzo v.d. Meijde en Nils Fortuin nog ingevallen voor de moegestreden Danny Maijers en Sander de Heus. Binnenmaas perste er nog wel een goede laatste tien minuten uit maar de Westlanders lieten zich niet meer verrassen. En zo eindigde deze leuke en sportieve wedstrijd in een 2-1 zege voor de thuisploeg. De kaarten bleven op zak bij de goed leidende scheidsrechter. Aanstaande dinsdag speelt FC Binnenmaas om 19:00 uur zijn tweede bekerwedstrijd tegen de zondag tweedeklasser Spartaan’20 op het eigen sportcomplex. Spartaan’20 speelde zijn eerste wedstrijd met 1-1 gelijk tegen BMT.

Ook het tweede elftal speelde zijn eerste bekerwedstrijd uit tegen Heinenoord 2. Door de nog vele afwezigen in de selectie had trainer Martin Remmers maar de beschikking over 11 fitte spelers. A-junior Cris Flokstra was gelukkig weer paraat om de bank wat breder te maken.
FC Binnenmaas begon zeer goed aan de wedstrijd tegen een zeer sterk elftal van Heinenoord met bijvoorbeeld Remi Spier en Kevin Liefhebber in de spits. Ook de zeer snelle rechtsbuiten bleek een ware plaag voor de verdediging van Binnenmaas. Maar na 6 minuten was er een goede aanval over de rechterkant. Yannick v.d. Laan leverde een perfecte lage voorzet af die Kevin Kuier netjes afrondde.0-1 Na 10 minuten een lange bal van achteruit van Bjorn den Otter die verkeerd beoordeeld werd door de laatste man van Heinenoord en zo een vrije doortocht gaf aan Tim Vos. Die omspeelde netjes de keeper en zo de 0-2 maakte. In de 11e minuut stond de laatste man van de Noord weer niet goed opgesteld en Tim Vos ging er weer vandoor. Nu besloot hij hard uit te halen maar de keeper stompte de bal ternauwernood corner. Kort daarna werd er slap verdedigt door Binnenmaas en zo werd het 1-2. In de 43e minuut kwam de gevaarlijke snelle aanvaller een keer van rechts naar binnen en schoot de bal mooi in de kruising, 2-2.Net voor rust werd er getreuzeld in de vijf meter met een bal wegwerken en kon geblokt worden.De bal rolde langzaam in de lange hoek. Een enorme domper zo net voor rust.3-2 achter. Ook direct na rust was Binnenmaas niet echt wakker en schoot de linkshalf hard in de
korte hoek.4-2.Toch rechtte de mannen nog een keer de rug en na een goede actie van Yannick v.d. Laan kwam de bal bij Tim Vos die hard in het dak van het doel schoot, 4-3. Maar hierna begon het warme weer zijn tol bij de meeste spelers te eisen en ook de sterk spelende nog niet geheel fitte Bjorn den Otter moest volgens afspraak gewisseld worden. Hierdoor kon het meer geroutineerde Heinenoord uitlopen naar een 8-3 overwinning.
Aanstaande dinsdag speelt het tweede elftal voor de beker thuis om 19:00 uur tegen SHO 4.

Nico de Graaf