FC Binnenmaas 1 – DHV 1

Eindstand : 3-1
Ruststand : 1-1

De voorbereiding van FC Binnenmaas is weer in volle gang en vandaag stond de eerste thuis wedstrijd op het programma van de vriendschappelijke wedstrijden.
Afgelopen week was er al geoefend uit bij SHO 1, een tegenstander die misschien een maatje te groot was en al wat verder in de voorbereiding was. Ondanks dat er met 6-0 verloren werd waren er voldoende positieve punten om mee terug te nemen naar Binnenmaas.

Allereerst de complimenten voor de werkgroep, want zowel veld 1, waarop we trainen, als het hoofdveld lag er weer prima verzorgd bij. Iets wat niet vanzelf gaat en waar dus veel tijd en zorg aan besteed wordt.

Vandaag werd er gespeeld tegen DHV, een 3e klasser die afgelopen seizoen nog bij ons in de competitie zat. Binnenmaas won de uitwedstrijd met 3-4 en de thuiswedstrijd werd gewonnen met 4-1, van deze intotaal 8 doelputen kwamen er 5 stuks van de voeten van Danny Maijers.  Leuke statistieken maar meer dan dat is het ook niet, alles begint weer opnieuw, een klasse hoger, nieuwe spelers en iedereen moet zich weer opnieuw bewijzen en aan elkaar wennen.

In de 11e minuut was de eerste serieuze kans van FC Binnenmaas, aan de linkerkant stuurde Rianto Vrutaal Desi Sanderse weg die de bal hard voor wist te geven, maar deze werd helaas door iedereen gemist. Binnenmaas begon goed en sterk aan deze wedstrijd en het voetbal zag er goed uit. Dat zorgde er dan ook voor dat voornamelijk Binnenmaas dreigend was en DHV veel onder druk stond.  Toch duurde het tot de 33e minuut voordat de mannen van Leo Dekker op voorsprong kwamen, Aaron Perez wist na een voorzet van Sander de Heus de 1-0 op het scorebord te zetten door de bal achter zijn standbeen het doel in te tikken.  Lang kon Binnenmaas niet genieten van de voorsprong, want 10 minuten later was het alweer 1-1, dit door slordig balverlies op het middenveld.

De 2e helft begint Binnenmaas zwak, dit zorgde voor ruimte voor DHV en hierdoor kon de ploeg uit Brabant gevaarlijker worden, maar meer dan dat was het ook niet.
De toeschouwers moesten lang wachten op de nieuwe voorsprong van FC Binnenmaas, Danny Maijers stuurde in de 89e minuut aan de rechterkant Rolin Notenboom weg en Rolin wist de bal voor te geven waar Lorenzo van der Meijde de 2-1 binnen kon tikken.  Waar iedereen dacht dat dit dan ook gelijk de eindstand was had het mis, want in de 95e minuut mocht Lorenzo van der Meijde nog een hoekschop nemen, hij speelde de bal over de grond naar Desi Sanderse die in 1 keer uithaalde en de bal via de linker paal binnen schoot en hiermee de uitslag op 3-1 zette.

Vandaag heeft Binnenmaas bewezen er nog niet te zijn, maar zeker op de goede weg te zijn. Aankomende dinsdag is de volgende test, want dan wordt er uit gespeeld bij Amstelwijck een 2e klasser.

Alexander Kranendonk