Binnenmaas 1 – Botlek 1

Eindstand : 3-1

Ruststand: 1-0

Normaal gesproken zou ik een uitgebreid verslag schrijven met alle details zoals kansen, doelpunten, wissels, namen tegenstander etc en ook in welke minuut. Inderdaad normaal gesproken, want dat doe ik deze keer niet. Niet omdat ik er geen zin in heb, maar heel simpel omdat ik gisteren op een één of andere manier met mijn kleding onder de douche ben gekomen en de aantekeningen die ik heb gemaakt zaten in mijn broekzak.

Hoe ga je zo’n wedstrijd in, een vraag voor beide teams, ga je vol aan de bak, laat je de tegenstander komen, wanneer wel druk en wanneer niet, hoe staan we met bal en hoe bewegen we zonder bal. Allemaal punten die besproken zijn en onder de loep zijn genomen, maar wat je ook bespreekt en waar je ook op traint, het is altijd weer de vraag wat er gebeurd als de scheidsrechter voor de eerste keer van de wedstrijd fluit om de wedstrijd te beginnen.
Het was duidelijk dat beide elftallen last hadden van zenuwen, maar Binnenmaas was de betere ploeg waar de meeste dreiging van af kwam en ook de betere kansen en mogelijkheden. Het was dan ook geen verrassing dat Binnenmaas na ruim een half uur spelen op een 1-0 voorsprong kwam na een prachtig doelpunt van Sander de Heus. De aanvoerder Johnny Maijers bracht de bal via de rechterkant in het zestienmetergebied van Botlek, zonder de bal op de grond te laten stuiteren schoot Sander direct uit de draai en zorgde voor de voorsprong.
Een voorsprong waar iedereen op zat te wachten en wat er voor zorgde dat de zenuwen en stress van de schouders afgleed.
In de 2e helft begon Binnenmaas sterk en het was duidelijk dat ze voor de 2-0 voorsprong gingen, al kregen ze dat niet cadeau. Toch kwam deze voorsprong er wel en deze kwam op naam van Danny Maijers. Dit was het moment voor Botlek om achterin 1 op 1 te gaan spelen en alles op alles te zetten.
Dit resulteerde tot veel druk van Botlek, maar ook voor veel ruimte voor Binnenmaas. Toch kwam Botlek terug naar 2-1 en hiermee kwam de spanning volledig terug, ook omdat Botlek besefte dat ze nog leefde. De spanning bleef hoog tot in de laatste seconde van de wedstrijd, maar diep in blessure tijd werd de wedstrijd beslist. Kevin Kuijer, die goed was ingevallen, gaf een uitstekende pass op Danny Maijers en Danny wist de doelman van Botlek voor de 2e keer te passeren.
Hiermee was de wedstrijd beslist en wist iedereen dat FC Binnenmaas volgend seizoen in de 2e klasse zal spelen.

Emoties:promo1

Iedereen die zegt voetbal is maar een spelletje had gisteren aanwezig moeten zijn toen de scheidsrechter blies voor het einde van de wedstrijd.
Spelers met tranen in de ogen die beseften wat ze met elkaar bereikt hebben, supporters die juichen en klappen. Bestuursleden met tranen in de ogen. Gert Maijers met tranen in de ogen, niet alleen omdat 2 van zijn zoons in het 1e spelen, maar ook omdat hij jaren leider is geweest van het 1e en hier ook altijd een deel van zal blijven. Dus ook dit is voor jou Gert geniet er van en volgend seizoen gaan we de 2e klasse in.
Sven Beckers die geen mooier afscheid kon wensen en zo op een hoogtepunt kan stoppen.
Ook ik kon het niet meer drooghouden, na een pittig jaar privé heb ik veel afleiding kunnen vinden in het 1e en heb ik hier ook veel uren ingestoken iedere week weer. Als je dan uiteindelijk zoiets bereikt en je ziet je vrouw Daphne Kranendonk en Constant Jabaay staan bij de ingang op je op te wachten (Constant waar ik veel van geleerd heb en er altijd voor mij zal zijn) dan is het onmogelijk om het droog te houden en heerlijk om je te laten gaan.
En om het compleet te maken kon Arie Seinstra ook aanwezig zijn bij deze wedstrijd, Arie die zware weken achter de rug heeft gehad vanwege zijn operatie. Wat kan voetbal toch ontzettend mooi zijn en voetbal is dus zeker niet zomaar een spelletje.

Helaas heeft het 2e eerder die dag niet kunnen winnen van Poortugaal en is het hierdoor niet gelukt om te promoveren naar de 2e klasse. Maar ook jullie verdienen applaus, want jullie hebben het dit seizoen uitstekend gedaan en er heel hard voor gevochten.

Ook alle spelers van 2 bedankt voor de keren dat jullie aan wilde sluiten bij het 1e en hiermee medeverantwoordelijk zijn voor de promotie naar de 2e klasse.

Opstelling: Martin Remmers, Mike Post, Leon van der Stel, Bas de Kruijff, Charlie de Graaf,
Sjoerd van der Pers, Danny Maijers, Johnny Maijers, Desi Sanderse, Remco van der Stel en Sander de Heus.

Wissels: David Engels, Sven Beckers, Richard vd Wilt, Kevin Kuijer, Robbie Pors, Kevin Kuijer en Lennert Kleiwegt.

Rest mij nog om alle supporters te bedanken voor hun support gedurende het gehele seizoen, thuis maar zeker ook bij uit wedstrijden steunde jullie ons.
Wij hopen volgend seizoen weer op jullie te mogen rekenen in de 2e klasse.

Alexander Kranendonk