SC Botlek – FC Binnenmaas

Eindstand : 1-1
Ruststand: 0-1

Vandaag was de eerste wedstrijd van de finale ronde voor Binnenmaas die strijd voor promotie naar de 2e klasse en voor Botlek die strijd voor handhaving in de 2e klasse.

Dit was niet een wedstrijd waar je te laat moest komen, want na 18 seconden werd al de eerste gele kaart uit gedeeld. Het was Kenny Lopes Cruz van Botlek die Desi Sanderse naar de grond werkte en in een recordtijd de eerste en ook gelijk enige kaart van deze wedstrijd kreeg.
In de 3e minuut kwamen de mannen van Leo Dekker al op een 0-1 voorsprong, het was de ervaren Danny Maijers die de bal bij de jonge talentvolle Sander de Heus wist te brengen, Sander schoot op zijn beurt de bal binnen in de linkerhoek.
Het was duidelijk dat Botlek in de beginfase zoekende was en Binnenmaas ging hier goed mee om.
In de 13e minuut was Binnenmaas opnieuw gevaarlijk, dit door een goed schot van Johnny Maijers alleen zijn schot werd tot hoekschop verwerkt.
Voor de volgende kans moesten we wachten tot de 34e minuut van de wedstrijd, maar deze was dan ook wel het wachten waard.
Bas de Kruijff stuurde aan de linkerkant van het veld Sander de Heus weg, die op zijn beurt een goede voorzet gaf op Danny Maijers, Danny Maijers kopte op zijn beurt op de inkomende Remco v/d Stel en Remco kopt op het doel van Botlek, maar precies in de handen van Kevin Rijsdijk. Een aanval uit het boekje , alleen het doelpunt ontbrak hieraan.

Gelijk na rust kon Sjoerd van de Pers  na een goede actie de bal voorgeven op Danny Maijers, maar helaas ging zijn schot net naast.
In de 49e minuut was Botlek weer eens gevaarlijk, Paul Korste kon de bal op het doel van Martin Remmers schieten dit na een hoekschop aan de linkerkant maar gelukkig werd zijn bal van de lijn gehaald door Leon v/d Stel.
Wat iedereen zag aankomen gebeurde dan toch, Botlek die scherper aan de 2e helft begon dan Binnenmaas kwam langzij. Martin Remmers wist eerst een gevaarlijke vrijetrap onschadelijk te maken, maar helaas viel deze voor de voeten van Jordy de Winter en hij wist de bal hard in te schieten en hiermee de stand op 1-1 te zetten.
3 minuten later schoot Sjoerd van de Pers de bal hard in de linkerhoek, maar helaas stond de doelman van Botlek op de juiste plek en voorkwam de 1-2 voorsprong voor Binnenmaas.
In de resterende 35 minuten werd er hard gewerkt door beide ploegen, maar echte grote kansen kwamen er niet meer. Hiermee bleef dan ook de stand op 1-1 en heeft Binnenmaas een prima uitgangspunt voor de thuiswedstrijd.

Volgende week zaterdag zullen beide ploegen weer tegenover elkaar staan en op deze zaterdag zal er beslist worden wie er volgend seizoen in de 2e klasse zal spelen.

Ik wil daarom ook iedereen voor de laatste keer vragen om bij deze wedstrijd te komen kijken en om onze jongens aan te moedigen.

Opstelling: Martin Remmers, Leon v/d Stel, Lennert Kleywegt, Mike Post, Bas de Kruijff, Johnny Maijers, Remco v/d Stel, Desi Sanderse, Sjoerd v/d Pers, Danny Maijers en Sander de Heus.

Wissels: Kevin Kuijer, Rob Verbaas, Sven Beckers, Richard v/d Wilt, David Engels en Charlie de Graaf.

Alexander Kranendonk