PSV Poortugaal 1 – FC Binnenmaas 1

Eindstand : 1-3 (1-5 totaal)
Ruststand : 0-2

Vandaag was de dag dat FC Binnenmaas een grote stap kon zetten naar de laatste 2 finalewedstrijden voor promotie naar de 2e klasse, maar dan moest het wel een 2-0 voorsprong verdedigen tegen PSV Poortugaal. Een opdracht die moeilijker is dan lijkt, want het is inderdaad een voorsprong maar juist bij een favoriete rol kan gemakzucht en gebrek aan concentratie er in sluipen.

Het was dan ook Poortugaal die in de 2e minuut op voorsprong kon en misschien wel moest komen. Het was Raylison Joaquin die via de rechterkant een voorzet wist te geven op de nummer 10 Marvin Bos, deze kon vrij binnen schieten maar raakte de bal niet goed en hierdoor ging de bal naast het doel i.p.v. in het doel.

Het was dan ook Poortugaal die in de begin fase van de wedstrijd de meeste druk zette en Binnenmaas wist daar niet zo goed mee om te gaan. Toch was het FC Binnenmaas die Poortugaal een cursus effectiviteit gaf, het was Sander de Heus die in de 12e minuut na een goede actie aan de rechterkant de bal in de 16 wist te krijgen, hier stond Sjoerd van der Pers vrij en wist deze binnen te schieten. Hiermee kwamen de mannen van Leo Dekker op een 0-1 voorsprong, een voorsprong die misschien wat rust in het team moest brengen. In de 15e minuut nam Desi Sanderse een vrije trap aan de linker kant, deze bal nam hij perfect en door zijn linker draaide hij hard en gevaarlijk in de 16 van Poortugaal, Johnny Maijers kon nog net aan de bal komen, maar de doelman van Poortugaa,l Stefan Roukema, kon deze aanval verwerken tot een hoekschop.  In de 20e minuut leek het net of we een herhaling kregen van de vorige vrije trap, deze werd net zo goed genomen door Desi en net naast geschoten Johnny Maijers. In de 23e minuut wat Poortugaal weer eens gevaarlijk sinds de eerste aanval in de 2e minuut, het schot van opnieuw de nummer 11 Raylison Joaquin ging niet alleen over, maar ook naast. Na het doelpunt van FC Binnenmaas speelde de uitploeg beter en sterker, alsof er een last van hun schouders was gegleden. Toch kreeg Poortugaal in de 31e minuut opnieuw een goede mogelijkheid, het was deze keer Barry Heezen die net naast schoot, dit na een goede voorzet van de aanvoerder van Poortugaal Marvin Bos. In de 36e minuut was er opnieuw een belangrijk moment in de wedstrijd. Het was Mitchel Ott die zijn 2e gele kaart kreeg en dus het veld mocht verlaten. Dit gebeurd nadat Sjoerd van der Pers na het passeren van 3 spelers uiteindelijk gestopt kon worden met de noodrem. Een beetje ploeg in vorm maakt van deze situatie gebruik en zou de stand verdubbelen naar de 0-2. Nu zijn de mannen van FC Binnenmaas in vorm en Desi Sanderse die al een paar goede vrije trappen had genomen mocht er nu nog één nemen, alleen nu aan de rechter kant van het doel, perfect voor een linkspoot als Desi. Hij schoot deze dan ook perfect binnen, buiten het bereik van Stefan Roukema en bracht hiermee de stand op 0-2. Een stand waarvan iedereen wist dat dit niet meer fout kon en mocht gaan, maar zolang de wedstrijd nog niet gespeeld was moest iedereen geconcentreerd blijven.

Dat concentratie belangrijk was bewees de aanvoerder van Poortugaal, Marvin Bos kon in de 16 van Fc Binnemaas 3 spelers passeren en ook nog eens Martin Remmers en bracht hiermee de stand op 1-2, een stand waar niemand zich zorgen over hoefde te maken aan Binnenmaas zijde, maar naast dat dit niet fout mocht gaan wilde Binnenmaas hier een goed resultaat neer zetten. In de 50e minuut stuurde Sander de Heus Remco van der Stel weg, hij kon alleen op de doelman van Poortugaal af, maar kreeg de bal net niet over deze doelman heen. In de 54e minuut was het Danny Maijers die na opnieuw een goede bal van Sander de Heus de bal kon plaatsen in de hoek, maar opnieuw zat de doelman van Poortugaal hier goed bij en wist de genadeklap te voorkomen. Toch kwam deze genade klap, het was Danny Maijers in de 65e minuut die zoals al vaker de bal naar binnen kapte om daarna de bal in de verre hoek te plaatsen, deze keer ging de bal er niet in en kwam op de paal. Alleen nu stond Sander de Heus op de juiste plek en kon de bal in het doel tikken en hiermee kwam de 1-3 op het scorebord te staan. In de resterende minuten was de wedstrijd wel gespeeld, Poortugaal wist dat ze uitgespeeld waren en FC Binnenmaas wist dat de winst binnen was. In deze resterende minuten werd er nog 2 maal gewisseld door Leo Dekker en dat waren niet de minste wissels. In de 73e minuut mocht de ervaren Danny Maijers het veld verlaten en hiervoor werd een andere ervaren speler ingebracht, namelijk Sven Beckers. In de 80e minuut werd nog een keer gewisseld, Leo Dekker haalde Sander de Heus van het veld (met een assist en een doelpunt) en hier voor kwam de topscorder van FC Binnenmaas 2 Marvin van der Meijde in het veld. Marvin had vandaag al eerder met het 2e mee gespeeld voor de nacompetitiewedstrijd tegen Strijen en deze werd gewonnen met maar liefst 3-5.Hiervan scoorde Marvin 2 doelpunten en hiermee is hij op in totaal 20 doelpunten gekomen.

Net nadat iedereen dacht dat het klaar was bleek Mike Post nog wat energie te hebben en wat voor energie. Hij kreeg de bal mee halverwege eigen helft en had vrije doorloop tot net in de 16 van Poortugaal, naast deze sprint had hij ook nog de kracht om goed en hard op doel te schieten, maar opnieuw stond Stefan Roukema in de weg.  Hiermee bleef de stand op 1-3 en dus een dik verdiende eindstand voor Binnenmaas.

Dat deze wedstrijd na de 1-3 gespeeld was dat was duidelijk, alleen nu was de vraag wie de tegenstander van FC Binnenmaas zou worden. En dat is uiteindelijk Botlek geworden, zij wisten thuis met 3-0 te winnen tegen Rozenburg terwijl ze eerder met 3-1 hadden verloren uit bij Rozenburg. Binnenmaas zal volgende week eerst op bezoek gaan bij Botlek, in de hoop hier een goed resultaat neer te zetten zodat in de thuiswedstrijd het afgemaakt kan worden.

Hiervoor heb je spelers nodig, staf, bestuursleden, maar net zo belangrijk de supporters. Dus wil ik jullie allemaal vragen om eerst om 12:00 het 2e aan te moedigen die thuis tegen Strijen 2 moeten spelen en daarna om 14:30 uit bij het vlaggenschip van FC Binnenmaas.

Na de wedstrijd kwam het besef van de spelers dat het nu toch echt dichtbij gaat komen en dat die 2e klasse echt haalbaar is. Ik geloof er in, maar we zullen het met z’n allen moeten doen.

Opstelling: Martin Remmers, Mike Post, Leon van der Stel, Bas de Kruiff, Charlie de Graaf, Johnny Maijers, Desi Sanderse, Remco van der Stel, Sjoerd van der Pers, Danny Maijers en Sander de Heus

Wissels : Marvin van der Meijde, Sven Beckers, Rob Verbaas, Lennert Kleywegt, David Engels en Kevin Kuijer

Alexander Kranendonk