Na op dinsdag al een zware wedstrijd te hebben afgewerkt tegen de moeders van de spelers van E6 wachtte vandaag SHO E5. SHO die dinsdag de 19e kampioen is geworden in onze competitie. Er wacht ons dus een pittige tegenstander. Maar we hebben vertrouwen want in de uit wedstrijd tegen SHO waren we niet kansloos. Vanwege de schoolvoetbal finale missen we Mark, Stan en Tom. Hun plaatsen worden opgevuld door Yoeri, Sieb en Davide. We starten de wedstrijd slap. We hebben ontzag voor onze tegenstander. De tegenstander speelt de lange bal en maken hier handig gebruik van met hun snelle spitsen al snel kijken we tegen een 0-2 achterstand aan. Als het in dit tempo doorgaat dan wordt het een grote nederlaag. Gelukkig komen we wat meer in ons spel en vinden we de weg richting het doel van SHO.

We delen via Dylan en Iris wat spelden prikjes uit maar geen groot gevaar. Jordy wordt door Jesper diep gestuurd via de kluts krijgt Jordy de bal voor en daar staat Sieb goed opgesteld. Die maakt de 1-2. Niet veel later volgt de rust.

De trainer spreekt zijn ongenoegen uit over het vertoonde spel in het begin van de eerste helft. De boodschap is duidelijk. Is de knop om?

We starten fel en zetten SHO onder druk. Die hebben hier moeite mee. In tegenstelling tot de eerste helft werken we nu wel samen en verdedigen en aanvallen we met elkaar. We willen werken met elkaar en vechten voor de bal. Dit leidt niet tot grote kansen. Plots valt de bal voor de voeten van Davide die start een rush aan de linkerkant omspeelt 2 man en prikt de bal met de punt van z’n schoen achter de boomlange keeper 2-2!!! SHO gaat opzoek naar onze goal. Maar de aanvallers komen er moeilijk langs bij Jesper, Davide en Esmee. Voorin proberen wij met Joep Iris en Jordy nog een goaltje te maken. Er volgt nog een kans voor Jordy maar die gaat naast. de keeper van SHO hanteert nog maar eens de lange bal. Esmee schat de bal niet goed in en deze stuitert over haar heen. De snelle spits is weg en komt 1 tegen 1 met Yoeri. Helaas met enig geluk langs Yoeri en de 2-3 is een feit. We hebben de tweede helft hard gewerkt en SHO laten zien dat we goed kunnen voetballen. Voor ons een afsluiting op de 5e plaats in de competitie. Een competitie waarin we hebben laten zien wat we waard zijn en vaak gecomplimenteerd zijn om ons goede en verzorgde voetbal.

Mooie complimenten voor ons als team.

Een trotse trainer