Na een succesvol begonnen bekerpoule in de meiden competitie bleek dat onze meiden meer tegenstand en uitdaging nodig hadden. We konden of naar de meiden  D6M KampioenC overstappen of naar een jongens competitie gaan. Na een paar oefenwedstrijden is na lang wikken en wegen gekozen om in de jongenscompetitie mee te gaan draaien.

We werden in de 7de klasse ingedeeld en het avontuur begon begin november. De grote vraag was hoe we het eraf zouden brengen. De eerste helft van de competitie ging prima. De jongens wisten niet wat hun overkwam. Goed voetbal, duels winnen en tactisch goed staan.  Het resultaat was dat we in de winterstop bovenaan stonden.

Dit werd ook meteen het probleem voor de tweede helft van het seizoen. Van meiden verliezen is al niet leuk maar twee keer van meiden verliezen is iets wat niet veel ploegen leuk vonden. Hierdoor kregen we het steeds zwaarder. Wisselend kregen we wat andere spelers voorgeschoteld, de hulp troepen. Een keer speelden we tegen een bijna volledig D1 team wat 4 klassen hoger speelde en zelfs een wedstrijd waarbij de tegenstander maar liefst 15 spelers had opgesteld. Ondanks dit bleven de meiden overtuigen. Na twee krakers tegen de concurrent, Barendrecht, waarbij twee keer werd gelijk gespeeld stonden we met nog twee wedstrijden te gaan 2 punten voor op de nummer twee.

De spanning steeg bij de meiden maar vooral ook bij de hondstrouwe aanhang, die wekelijks steeds meer van zich liet horen, nam de spanning toe. Zal het dan toch gebeuren dat deze meiden op eigen kracht en volledig verdiend het kampioenschap binnen zouden halen? De eerste horde werd  overtuigend genomen en gewonnen met 3-2.

De allerlaatste wedstrijd, helaas verzet naar  maandag 18 Mei,  zou bepalen of het kampioenschap binnen gehaald kon worden. Met 14 stuiterende meiden in de kleedkamer, maar dubbel zoveel stuiterende ouders boven in de kantine , mochten we op het hoofdveld aantreden. Het publiek was echt in grote getale op deze wedstrijd af gekomen en ondanks de spanning lieten de meiden een prima wedstrijd zien. Zoals het hele seizoen hadden ze vanaf het begin constant pressie op de bal. Hierdoor had Smitshoek maar spaarzaam een uitval en speelde het spel zich vooral af op de helft van Smitshoek. Dit resulteerde ook al snel in de 1-0. Maar zoals zo vaak dit seizoen verzuimden de meiden de score verder uit te breiden. Hierdoor bleef het spannend en algeheel leefde ook het gevoel: Het zal toch niet dat aan de andere kant de bal ineens goed valt….

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, Binnenmaas aan de bal en maar geen tweede doelpunt. Zo bleef het gevaar bij een spaarzame uitval.  Tot een kwartier voor tijd de 2-0 viel. Dit zorgde voor zoveel opluchting dat de meiden nog maar wat gas erbij gaven en wisten uit te lopen naar 6-0. KAMPIOEN!!!!!!!!!!

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los op het veld en werd later in de fontein voort gezet.

Meiden, namens alle supporters en begeleiders van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!!!D6M kampioen

Peter, Jerry en Demi