Met de dreiging van een onweersbui op de achtergrond mogen onze jongens deze dinsdagavond de laatste competitiewedstrijd tegen Poortugaal F1 afwerken. Vorige week was er geen verslag omdat we geen competitiewedstrijd hadden, maar wel de halve finale van de Hoeksche Waard Bokaal tegen de F1 van SHO. We speelden toen erg fel en verbeten, maar gaven toch een 2-0 voorsprong weg en lieten SHO tot 2-2 gelijk komen, waarna we ook de penalties nog met 5-4 verloren. Erg jammer, want er hing een verrassing in de lucht. Maar we mochten met opgeheven hoofd het veld verlaten. Met dit in het achterhoofd en het feit dat we nog wat goed te maken hadden tegen Poortugaal (want de uitwedstrijd werd er verloren), begonnen we met goede moed aan deze opdracht.

Met Karsten deze keer als aanvoerder wordt de eerste helft afgetrapt. We hebben de wind mee de eerste helft en dat zorgt er mede voor dat we het spel in handen nemen en zodoende ook de kansen krijgen. Na wat kleine kansjes, komt er uiteindelijk een dot van een kans als Karsten vanaf links een prachtige voorzet op maat geeft aan Sebastiaan, die hem vervolgens ook heerlijk ineens uit de lucht op goal schiet. Helaas gaat de bal binnenkant paal terug het veld weer in. Maar even later is er eenzelfde aanval. Karsten geeft wederom een harde voorzet vanaf links en deze keer is het Melo die de bal voor de goal controleert en binnen schiet. De verdiende 1-0 voorsprong is daar. We gaan op dezelfde weg verder en gaan op zoek naar de tweede treffer. Die komt er ook als Sebastiaan een afgeslagen voorzet vanuit de rechterhoek opvist en besluit om vanuit een lastige hoek op doel te schieten. De keeper lijkt de bal eenvoudig op te rapen, maar verkijkt zich er toch op en ziet de bal door zijn benen in het doel rollen, 2-0 derhalve. Achterin heeft Maarten het rustig, omdat de verdediging met Daniël de Snoo en Daniël Mol alert is en de Poortugaal spitsen goed onder controle hebben.  Door het goed stoorwerk van Joost en Joshua blijft de bal voorin en krijgt ook Karsten een dot van een kans op een doelpunt, nadat de bal via Sebastiaan bij hem komt. Hij schiet hard binnen en brengt de stand op 3-0 nu. Dan is het tijd voor de rust.

Na de onderbreking lijken de rollen omgedraaid nu Poortugaal de harde wind mee heeft. Zij krijgen nu wat kansen en springen hier ook effectief mee om. Tot ieders verbazing is het binnen de kortste tijd ineens 3-3 na ook wat rommelig verdedigen van onze kant. De concentratie lijkt helemaal weg en er hangt zelfs nog een nederlaag in de lucht. Al krijgen we ondanks de tegenwind op het einde toch ook nog wel wat mogelijkheden om te scoren. Maar het blijft gelijk als de scheids voor het einde fluit. Hiermee sluiten we de competitie af als 5e.

Dit was mijn laatste verslag voor dit seizoen maar wie weet  tot volgend seizoen.

Sportieve groeten.

Uw verslaggever,

F. An