Afsluiting fcb 7101 Doelpunten voor en 86 tegen.

Als je deze cijfers los zou zien zou je zeggen met 101 goals voor wordt je zeker kampioen, en met 86 goals tegen sta je toch wel kansloos onderaan. Dit was beide niet het geval en ik denk als je dan zo kijkt naar het afgelopen jaar hebben we veel mooie dingen gezien maar ook veel tegenslagen.

Afgelopen donderdag het jaarlijkse hemelvaart toernooi bij ZBVH. 4 wedstrijden met wisselende resultaten helaas was het niet goed genoeg voor een topklassering. Maar ook deze dag had zo zijn pluspunten zoals de rentree van onze coach Jaap, die even liet zien dat hij het nog niet verleerd is. Ook hebben wij net als het Nederlands elftal een Tim Krul genaamd Boyan. Alleen de laatste wedstrijden keepen en de penaltyseries. Maar bij die penaltyserie wel gelijk 3 penalty’s stoppen en er zelf 1tje maken. Terwijl uw verslaggever zijn penalty volledig mistrapte. Al met al door het mooie weer en de gezelligheid toch nog wel een leuke dag.

Dan afgelopen zaterdag de laatste competitie wedstrijd met eigenlijk als enige doel 100 doelpunten maken. Nadat Yonne afgelopen donderdag zijn penalty scoorde was hij er sterk van overtuigd dat hij vandaag in de spits moest beginnen en vanwege de vele geblesseerde mocht hij dit uitproberen van onze leider Jaap. We begonnen uitermate slap wat leidde tot een 0-2 achterstand. Hierna kregen we wat meer grip op de wedstrijd wat leidde tot de 1-2 van Leon. Vervolgens gaven we weer knullig een goal weg 1-3. Nadat we elkaar positief gingen coachen ging het eindelijk lopen. Na een handsbal van een verdediger van Zinkweg kregen wij een penalty, deze werd helaas niet benut door Danny. Ondanks dat lieten we de koppies niet hangen en werd er goed gecombineerd. En zo maakte Yonne ( ja u leest het goed) na hard werken de 2-3. En dus ook de 99ste goal van FCB 7. Nog 1 goal verwijderd van de 100. Die kon met het goede spel niet uitblijven. Zo kwam er een vrije trap aan de zijkant van het veld, die in een keer via de binnenkant van de paal binnen gekruld werd door Danny, die zo zijn fout goed maakte en de 100ste goal aantekende, de 3-3. Dit werd gevierd met een klein rookbommetje. Hierdoor waren ze bij Zinkweg een beetje van slag en kon uw verslaggever een pass van de verdediging onderscheppen en de 4-3 aantekenen. Dit was ook de ruststand. Het had misschien beter geweest als we niet waren gaan rusten want na de rust was er niks meer te zien van onze goede einde van de eerste helft. Zo stonden we na 10 min in de tweede helft alweer met 4-5 achter wat totaal onnodig was. We zijn tweede helft niet meer in ons spel gekomen en hebben vrij weinig meer kunnen creëren en moesten helaas nog wel 1 goal incasseren zo werd het 4-6. Helaas verloren maar wel de 100 doelpunten gehaald. Er had veel meer ingezeten maar ja zo gaat het helaas wel vaker bij ons het seizoen.

Deze wedstrijd was de laatste wedstrijd van onze keeper Joffrey, die helaas stopt na een seizoen gekeept te hebben. Joffrey bedankt voor het afgelopen jaar. En we hopen dat je nog vaak te zien bij onze wedstrijden.

Na deze wedstrijd zijn wij met zo goed als heel het elftal gaan eten bij de chinees. Tijdens deze geslaagde avond zijn nog vele situaties van het afgelopen seizoen de revue gepasseerd. Teveel om allemaal op te noemen. We kunnen als team terugkijken op een jaar waarin we veel aan elkaar moesten wennen. We hebben soms de sterren van de hemel gespeelt en af en toe was het te droevig om er een verslag over te schrijven. Tijdens dit etentje zijn er ook nog twee prijzen uitgedeeld. Een voor de topscorer wat voor iedereen geen verassing was namelijk Davy. Maar er is nog een prijs in het leven geroepen door Roger en Jaap.  De meest waardevolle speler van afgelopen seizoen, nou waren ze er niet uit dat Daniel of Ardy was en daarom is de beker dit jaar gegaan naar de grootste sfeermaker van het elftal, Yonne.Afsluiting fcb 7 2 Hij was zelf totaal verrast met deze prijs maar hij was er wel heel erg trots op, en hij heeft zijn rol van sfeermaker ook bij de chinees zeker laten gelden. Na deze avond moeten we helaas ook afscheid nemen van Danny, Linke Linker. Die afgelopen seizoen veel afwezig was maar als die er was wel gelijk zeer productief met goals en assists. Volgend jaar zien we die schitterende trap met dat linkerbeen helaas niet meer op de velden bij FCB. We hopen je nog wel veel te zien tijdens de wedstrijden van FCB 7.

Dan een vooruitblik voor volgend seizoen met de verwachting de Louis de nul vaak zal houden. Als Yoeri en Jurrian tenminste de tegenstanders buiten de 16 tackelen. Kevin naast vlaggen ook weer speelt. En als Michael zijn praatjes van buiten het veld ook maar weer is gaat laten zien in het veld. Als JC zijn mannetje staat in de verdediging.  Als Rik dan na blessures en verbouwingen ook weer kan deelnemen en samen met onze Senior verslaggever de verdediging gaat completeren. Dan word ons middenveld geleid door onze controleur Daniel samen met onze stille motor Ardy. Geflankeerd door twee razendsnelle lopers Leon en Raymond. Of juist met twee teruggetrokken flank spelers zoals Walter en sfeermaker Yonne. Er kan ook gekozen worden voor Roger die waarschijnlijk weer het spel verdeeld met fantastisch passjes. Of Reimar die naar mijn verwachting ook volgend seizoen zijn goaltjes wel weer mee zal pikken. Aanvallend zal Davy de acties maken en waarschijnlijk ook weer veel doelpunten maken. Of goede een-tweetjes aan kan gaan met Richard. En ja uw verslaggever zal zich ook ergens in de voorhoede bevinden waar die toch meer het overzicht moet gaan houden dan afgelopen jaar en dan af en toe ook zijn goaltje wel mee zal pikken. Dit alles zal geleid worden door onze eigen Godfather Jaap. Die dit seizoen ook fantastisch heeft geleid. Mijn complimenten daarvoor want ja het is wat met 20 man een opstelling maken en iedereen die zich af en aanmeldt. Ik heb begrepen dat je nu alweer uitkijkt naar het komende seizoen. En ik heb alle vertrouwen dat we volgend seizoen met deze groep zeker mee kunnen gaan spelen om te prijzen als we deze groep bij elkaar houden en positief blijven coachen. Ik kan nu al niet wachten om het volgend seizoen weer met zijn allen samen te voetballen. Tot volgend seizoen.

Junior verslaggever.

Jesper de ruiter