Zelfs onze oefenwedstrijden hebben twee kanten.

Proeven aan het seniorenvoetbal was de reden dat Binnenmaas 9, oftewel het nieuwe seniorenelftal voor volgend seizoen, ons uitdaagde voor een vriendschappelijke wedstrijd. Een aantal van deze jongens heeft eerder dit seizoen ook al tegen ons gespeeld en zij wilde nu dus wel revanche van die 8-2 nederlaag. Met 6 nieuwe leden in hun elftal moesten ze nog maar zien hoe het ging lopen.

Dit was ook duidelijk te zien in de eerste 30 minuten, wij hadden het beste van het spel. Dit leidde na tien minuten ook tot de eerste goal nadat er goed gecombineerd uit kwam de bal binnen de 16 in het bezit van Roger. Hij gaf de bal strak over de grond voor waar 3 spelers van ons vrij stonden en het was uiteindelijk Raymond die de 1-0 aantekende. Qua veldspel was het helemaal niet onaardig wat Binnenmaas 9 liet zien maar vooral in de omschakeling waar wij de bal snel rond lieten gaan vielen er flinke gaten tussen de linies bij Binnenmaas 9. Wij profiteerde daar niet echt van en lieten veel kansen onbenut. Halverwege de eerste helft werd de voorsprong vergroot. Na een goede combinatie kwam de bal aan de zijkant bij Walter. Die gaf de bal voor, dankzij de wind bleef de bal hangen in de lucht rond de penaltystip, waarna Davy de bal in een keer uit de lucht langs de uitkomende keeper tikte. Ook hierna werd er nog goed gecombineerd wat resulteerde in meerdere kansen maar die werden helaas niet afgemaakt. Na een aantal wisselingen in het elftal ging het spel wat minder, het was een beetje zoeken naar wie welke tegenstander moest dekken, na een aantal minuten lukte dit wel aardig. Na een mooie combinatie kwam de bal randje zestien te liggen alleen niemand haalde de trekker over, toen uiteindelijk via de kluts de bal voor Ardy zijn voeten viel die via de binnenkant van de paal de 3-0 aantekende. Nu lijkt het wel alsof alleen de middenvelders en de aanvallers aardig voetbalde, maar ook de verdedigers stonden de eerste helft zeker hun mannetje en gaven zo goed als niks weg.

De tweede helft zou geen probleem moeten zijn als we zouden spelen als in de eerste helft en al helemaal omdat de wind in onze rug hadden de tweede helft. Het eerste kwartiertje van de tweede helft ging redelijk gelijk op, naarmate de wedstrijd vorderde kwam Binnenmaas 9 steeds beter in de wedstrijd.  Na 20 minuten in de tweede helft werd Binnenmaas 9 helemaal in een zetel geholpen, nadat uw verslaggever van vandaag de bal knullig verspeelde op het middenveld waarna Binnenmaas 9 de 3-1 aantekende. Na deze goal waren wij aardig de weg kwijt en gaven we kans na kans weg. Na een afgeslagen aanval werd de bal hard naar voren geschoten daar een verdediger van Binnenmaas 9, deze bal werd gegrepen door de wind waardoor onze verdedigers in het stof beten en de rechtsbuiten van FCB 9 een op een met onze keeper de 3-2 aantekende. Hierna volgde nog veel kansen voor FCB 9 die vaak werden afgevlagd wegens buitenspel. Terwijl wij zelf niet heel veel meer creëerde.  Zo bloedde de wedstrijd aardig dood en werd het over en weer lange ballen voetbal. Gelukkig werd deze wedstrijd nog wel met 3-2 gewonnen ondanks deze slechte tweede helft. Met als dieptepunt de late tackle van uw verslaggever wat leidde tot verrekte enkelbanden bij een middenvelder van FCB 9. Al met al voor de jongens van FCB 9 een leerzame middag over hoe het vaak gaat in het senioren voetbal, allebei de helften duren 45 minuten maar kunnen qua spelbeeld totaal verschillend zijn. Het einde van dit seizoen nadert met donderdag nog een toernooi in het vooruitzicht en zaterdag de laatste wedstrijd waarin onze winstreeks voortgezet moet worden en ons doelsaldo de 100-grens moet bereiken. Waarna het seizoen afgesloten gaat worden met een gezellig etentje bij de plaatselijke Chinees. Eerst donderdag het Hemelvaart toernooi bij ZBVH waar we natuurlijk ook weer voor de prijzen willen gaan.

Junior verslaggever Jesper de Ruiter