FC Binnenmaas 1 – NSVV 1

Eindstand : 3-1
Ruststand : 2-0

2 mei, de dag dat:

  • * FC Binnenmaas opnieuw een derby wint;
  • * De spelers de tenues gebruikten als slingers voor in de kleedkamer;
  • * Leo Dekker en Alexander Kranendonk WEER gelijk kregen;
  • * De spelers demonstreerde dat je in een kleedkamer over de vloer kan glijden, zolang er maar genoeg bier en water op de grond ligt;
  • * David Engels eindelijk zijn senioren + sokken kreeg.

 

Allereerst wil ik de werkgroep bedanken dat ze van de week hard hebben gewerkt om de nieuwe dug-outs neer te zetten voor deze wedstrijd. Het ziet er fantastisch uit en ik heb heerlijk gezeten.

Vandaag stond er weer een derby op het programma, NSVV thuis. Een wedstrijd die Binnenmaas om meer redenen wilde winnen, natuurlijk om dat het een derby is, omdat Binnenmaas wat recht wilde zetten na de uitwedstrijd bij NSVV, maar vooral om de vorm hoog te houden naar de nacompetitie toe.

In de 3e minuut liet Binnenmaas al zien dat ze niet van plan waren in te houden, Bas de Kruijff gaf de bal mee aan Danny Maijers die alleen op de doelman van NSVV kon,  hij schoot de bal onder Melvin Kruythof door, maar helaas was zijn bal te zacht en kon hij nog weggewerkt worden door een verdediger van NSVV. In de 7e minuut kon er toch gejuicht worden door FC Binnenmaas, Charlie de Graaf stuurde met een uitstekende pass Danny Maijers weg die op zijn beurt deze keer wel binnen schoot en dus de 1-0 op het scorebord zetten. 1 minuut later had het 1-1 moeten zijn, Mitchel Louwerens kon vrij in schieten, maar schoot voorlangs zodat de bal niet in het doel ging, maar naast het doel van Martin Remmers. Leo Dekker zag dat het team goed en sterk speelde en dat de afspraken die gemaakt waren ook uitgevoerd werden. In de 26e minuut was het opnieuw raak, de zeer goed spelende Charlie de Graaf kon via de rechter kant de bal aan Danny Maijers geven, die op zijn beurt met een boogbal opnieuw Melvin Kruythof passeerde en de stand verdubbelde naar 2-0. De laatste 10 minuten van de 1e helft probeerde NSVV nog wel mat meer druk te zetten, maar dit leidde niet tot kansen.

NSVV begon de 2e helft net als dat ze de 1e helft waren geëindigd, ze voerden de druk op en gaven hiermee een signaal dat ze het niet zomaar wilde opgeven. Toch werd de wedstrijd in de 58e minuut beslist door Binnenmaas, Sander de Heus schoot na een hoekschop de bal hard onderkant lat binnen, de scheidsrechter stond goed en kon zien dat de bal over de lijn was geweest en hiermee kwam de stand op 3-0. 10 minuten later deed NSVV toch iets terug en ook dit doelpunt kwam uit een hoekschop, de aanvoerder Marco Mann kopte de bal over Martin Remmers en bracht de stand op 3-1. In de 74e minuut had de stand alweer 4-1 kunnen zijn, Bas de Kruijff die de bal in het 16 metergebied bracht bereikte Sander de Heus die net naast kopte. Na het doelpunt van NSVV was Binnenmaas weer scherper en waren ze niet van plan om nog een doelpunt weg te geven.

Dit gebeurde ook niet en hiermee werd naast ’s Gravendeel en SSS ook NSVV verslagen.

Hiermee was het officieel dat FC Binnenmaas periodekampioen is en ook niet meer ingehaald kan worden door Feyenoord, 22 punten uit 8 wedstrijd is een geweldig resultaat.

Ook het 2e is vandaag periodekampioen geworden, ze hebben misschien vandaag wel verloren bij VVOR, maar dat is geen reden voor teleurstelling, gebaseerd op het gehele seizoen hebben ze het dik verdiend, dus gefeliciteerd en veel succes in de nacompetitie.

Opstelling: Martin Remmers, Leon van der Stel, Lennert Kleywegt, Bas de Kruijff, Mike Post, Remco van der Stel, Charlie de Graaf, Johnny Maijers, Sander de Heus, Kevin Kuijer en Danny Maijers.

Wissels : Tim Vos, Rob Verbaas, Richard van der Wilt en David Engels.