ZBC’97 1 – FC Binnenmaas 1

Eindstand : 1-1 Ruststand : 0-1

Zaterdag 25-04-15 moest de dag voor Binnenmaas worden, op deze dag kon Binnenmaas de dik verdiende 3e periode binnenhalen. Daarvoor moesten ze wel eerst de wedstrijd bij ZBC’97 spelen, deze ploeg had nog een minimale kans voor de 3e periode en is een concurrent voor plaats nummer 5 in de algemene stand. De thuiswedstijd werd door Binnenmaas verloren met maar liefst 1-4, dus de mannen van Leo Dekker konden aan de bak.

Dat deden ze ook vanaf het begin in de eerste helft, Binnenmaas was heer en meester en ZBC had niks te vertellen. Dit resulteerde tot een aantal grote kansen. De eerste echte grote kans was in de 9e minuut van de wedstrijd, Danny Maijers kon alleen op de doelman van ZBC afgaan, maar deze doelman (Erik Sprokkereef) wist de 0-1 te voorkomen. Een minuut later was Djelson Gomes Ferreira van ZBC gevaarlijk, zijn schot ging hard maar net naast het doel. In de 12e minuut werd Danny Maijers weggestuurd door Desi Sanderse, maar opnieuw was Erik Sprokkereef de winnaar in het 1 tegen 1 duel. In de 22e minnut leek het dan toch te gebeuren, Sander de Heus ging aan de rechterkant knap zijn tegenstander voorbij, de doelman van ZBC kwam ver uit zijn doel en ook deze wist Sander te passeren. Nu hoefde hij alleen nog naar het doel om deze binnen te tikken, waar nog wel een verdediger van ZBC stond, ipv zelf afmaken koos Sander om de bal af te spelen op een mede speler wat helaas geen goede keuze was en zo bleef de stand alsnog op 0-0. In de 32e gaf Richard van der Wilt een steekbal op Danny Maijers en zo kon Danny voor de derde keer een duel uitvechten met de doeman van ZBC, maar ook nu was Erik Sprokkereef te sterk voor de aanvaller van FC Binnenmaas. In de 34e minuut was het dan toch eindelijk raak en dat met een doelpunt uit het boekje. Bas die goed opkwam aan de linkerkant speelde rond de middenlijn Sander de Heus aan die op zijn beurt de bal mee gaf aan Danny Maijers, Danny nam de bal mee op snelheid en gaf de bal uitstekend voor, deze bal wist de goed meegelopen Sander de Heus goed binnen te koppen en was er eindelijk reden om te juichen.

De 2e helft werd anders, Binnenmaas was onherkenbaar vergeleken met de 1e helft en hier maakt ZBC al snel gebruik van.Vroeg in de eerste helft maakte de thuisploeg de 1-1. Na slecht uitverdedigen van Binnenmaas kon Djelson Gomes Ferreira de bal afpakken en voorgeven, hier stond Ampario Gomes Ferreira klaar om de bal binnen te schieten. Het spelbeeld t/m het einde van de wedstrijd bleef het zelfde, een rommelig spel van Binnenmaas en een aanvallend ZBC’97. In de 72e minuut was het de beurt aan de doelman van Binnenmaas Martin Remmers om een duel aan te gaan met een aanvaller van ZBC. Rui Almeida Monteiro ging alleen op Martin af, maar ook nu was een doelman de winnaar in een duel en deze keer was het onze doelman.
In de blessuretijd leek ZBC dan toch de wedstrijd te beslissen, Djelson Gomes Ferreira wist de bal binnen te tikken dit na een voorzet vanaf de achterlijn. Hiermee zou de stand op 2-1 komen en zou er een mogelijkheid zijn dat Binnenmaas nog geen periodekampioen zou zijn. Terwijl de scheidsrechter al naar de middenstip wees, bleef onze grensrechter met zijn vlag omhoog staan, hierop werd de scheidsrechter gewezen en deze ging weer op zijn beurt naar onze grensrechter Nico Korpel. Hier  gaf Nico aan dat de bal over de achterlijn was geweest voor de voorzet, wat niemand kon geloven is dat de scheidsrechter dit overnam en het doelpunt afkeurde. Hiermee bleef de stand op 1-1 en kon FC Binnenmaas toch zichzelf de periodekampioen noemen en kunnen we in de nacompetitie gaan strijden voor de 2e klasse.

Natuurlijk was er champagne in de kleedkamer, maar het feestje werd pas echt gevierd in de kantine. Het schijnt zelfs dat de leider van Binnenmaas 1 of maximaal 2 biertjes op heeft.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen NSVV op het programma, de laatste officiele thuiswedstrijd van de competitie voordat we nacompetitie gaan spelen.

Opstelling : Martin Remmers, Leon van der Stel, Lennert Kleywegt, Mike Post, Bas de Kruijff, Desi Sanderse, Remco van der Stel, Johnny Maijers, Danny Maijers, Richard van der Wilt en Sander de Heus.

Wissels : Tim Vos, Rob Verbaas, David Engels, Kevin Kuijer en Charlie de Graaf