Oh happy days

Wat is voetbal toch leuk als je wint, helemaal wanneer dat gebeurt met goed spel. Na 4 overwinningen op rij is alles weer koek en ei en hebben we het gevoel onoverwinnelijk te zijn. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen het altijd lastige NSVV op het programma. De op meerdere manieren zeer onplezierige thuiswedstrijd (waarin 6 spelers van NSVV 2 en 3 meespeelden) ging met 4-6 verloren, we hadden dus wat recht te zetten. Aldaar aangekomen deed het me zeel deugd om te zien dat het complex van NSVV steeds meer aangepast wordt aan de huidige maatstaven. Het was grappig om te zien dat NSVV 3 met tal van bekende gezichten uit de thuiswedstrijd op het veld naast ons moest (tegen SHO 4 met o.m. ex Binnenmaas spelers Jens de Jong en Kees de Winter). De trouwe volgers van ons elftal weten overigens dat er bij ons alleen maar nuttige spelers zijn, die allemaal even belangrijk zijn. De 1 is nog nuttiger dan de ander, maar er zijn 3 spelers die er qua specifieke kwaliteiten net iets boven uit steken, de ‘patron’ Daniel, de multifunctionele Roger en de vaak niet af te stoppen spits Dave. Roger was er vandaag helemaal niet bij en Dave moest in de rust weg. Daarover later meer. Om 15.00 stipt was de aftrap, Haagse Harrie was de scheidsrechter op knollentuin 3 en de eerste vraag die hij stelde was: So, hoegaatut Bolle? Uiteraard werd daar positief op gereageerd, want als we kunnen voetballen gaat het goed. Uiteraard kwam er nog een wedervraag: ‘En, ga jij dit keer wel je best doen scheidsrechter’. De toon was gezet en het feest kon beginnen. Binnen een minuut was Dave zijn tegenstander al te vlug af. De overtreding binnen/op de rand van de 16 bleef onbestraft. 3 minuten later leden we weer eens knullig balverlies met zowel de linksback als linkshalf voor de bal. Het was dus niet verwonderlijk dat juist de rechtsbuiten alleen voor keeper Linke Linker opdook. Of hun rechtsbuiten nou schrok van de grote kans of van Linke Linker weet ik niet, maar de hoog overgeschoten bal is voor het laatst gezien tussen Mars en Jupiter, dit zorgde overigens voor grote hilariteit bij de scheidsrechter, die bijna stikte van het lachen. Na een 2e onbestrafte ‘penalty moment’ en een aantal gemiste kansen kreeg NSVV een corner, die werd door Daan weggekopt, er werd 3 x geroepen ‘STAPPEN’, omdat er aan hun rechterzijde 2 man volledig vrij stonden, die konden heel eenvoudig buitenspel gezet worden. Helaas had er 1 aan onze rechterzijde wat modder in zijn oor en kon hun rechtsbuiten zijn koddige misser goedmaken en de 1-0 aantekenen. De 1-1 liet gelukkig niet lang op zich wachten. Een prima pass van Jesper werd door Dave koelbloedig tot gelijkmaker gepromoveerd. Daarna gingen we iets beter voetballen. Uw verslaggever neemt nog wel eens te veel risico door iets voetballend op te willen lossen (en dat kan ie niet). Gewoon raken was de opdracht van patron Daan. Nog geen 30 seconde later raakte uw verslaggever dus wel, de vuurpijl werd prima door Richard doorgekopt op Dave, die zijn tegenstander zijn hielen liet zien en hard en hoog de 1-2 binnen knalde. We misten nog 3 of 4 100% kansen om de voorsprong uit te breiden, kregen voor de 3e x geen penalty en ontsnapten ook nog een keer aan de gelijkmaker. In de rust waren we ook maar matig tevreden en als je gevaarlijkste aanvaller dan ook nog wegmoet is het afwachten hoe de match zich verder ontwikkelt. Nou, aanvankelijk niet best, want in de 1e minuut na de rust ontsnapten wij aan een penalty tegen en na 2 minuten lag de 2-2 al in het netje. Weer zo’n gevalletje net als vorige week dat er 3 man tussen de keeper en de aanvaller staat en niemand het schot blokt. Tussen oktober en maart had dit geleid tot meer tegengoals, nu tot rechte ruggen. Het gekke is dat we de laatste 40 minuten echt veel beter speelden als in de eerste helft en dat er andere spelers opstaan die de kar trekken als er een aantal ‘sterkhouders’  ontbreekt, dat is heel mooi om te zien. De 2-3 die we halverwege de 2e helft scoorden was 1 van de hoogtepunten van het seizoen. Uw verslaggever speelde Raymond aan, Raymond speelde in 1 x Daan aan en ging diep, Daan speelde in 1x Richard aan die Raymond diep zag gaan en met een heel subtiel hakje Raymond vrij voor de keeper zette. Godzijdank werd deze prachtige aanval besloten met een (belangrijke) goal. Een kwartier voor tijd werd Walter keihard van achteren neer geschopt (een Jurriaantje zeg maar). Dat was al de 5e overtreding van NSVV van achteren. De scheidsrechter deed het af met een laatste waarschuwing. We bleven nog even lekker doormekkeren en NSVV was zwaar geïrriteerd daardoor. Of het nou alleen de slim en goed genomen vrije trap was van Jesper of ook desorganisatie vanwege de irritatie weet ik niet, maar de allesbeslissende 2-4 lag wel mooi in het netje. Onze lieve heer gaf nog een bijzonder verfrissende toegift in de vorm van een flinke stortbui. Toen die eindelijk afgelopen was vond onze Haagse vriend het mooi geweest en maakte een einde aan deze wedstrijd die veel voldoening en de 5e overwinning op rij opleverde. Volgende week derby 3 in de serie van 4, uit naar Oud-Beijerland 3, waartegen we vorige wek met 5-3 wonnen. Als we daar niet (zoals helaas zo vaak) tegen 12 man spelen dan gaan we onze 6e overwinning op rij boeken.

Ploon Knijnenburg, spelersmakelaar.