Vandaag worden we verwacht op sportpark COAL. Hier staat de topper op het programma tegen de nummer 2 van onze competitie. De derde plaats is bij winst voor ons. De tegenstander van vandaag is een pittige, thuis speelden we 4-4 tegen hun een wedstrijd met veel tumult. Bij onze spelers was vooraf aan de wedstrijd al te merken dat we het spannend vonden. We beginnen de wedstrijd en trappen af. Het balletje gaat wel rond maar niet van harte. We passen ons spel aan de tegenstander aan, die maar met 2 diepe spitsen speelt. Deze lering hadden we al getrokken uit de thuis wedstrijd. Wij hebben het betere van het spel. Er volgen diverse corners voor ons. Er wordt er 1 slecht verwerkt door de verdediging van egelantier boys waardoor de bal in hun eigen doel beland 0-1. Hier hadden we stiekem op gehoopt. Egelantier boys bouwt niet op. Ze spelen telkens de lange bal op de sterke behendige spits. Deze ontsnapt 1 maal aan onze verdediging 1-1. Ook wij delen nog wat spelden prikjes uit maar deze doen geen pijn. Er volgt een vrije trap op onze helft. Op een meter of 16 van Mark. De sterke spits staat achter de bal. Hij poeiert de bal richting onze goal Mark krijgt z’n handen er nog achter maar dit is helaas niet voldoende 2-1. Voor de rust volgen er over en weer nog wat kansen maar resulteren in niets.

Na de rust starten we onwennig, voorin houden we de ballen niet vast en zijn we onder de indruk van onze tegenstanders. Dit leidt tot onnodig balverlies. Achterin staat het als een huis net als in de eerste helft staan Tom en Esmee in de mandekking en geven de spitsen weinig ruimte. Toch valt dan de 3-1. We zijn gebroken. We proberen nog aan te zetten maar het lukt vandaag gewoon niet. Via een spaarzame combinatie komt egelantier boys voor onze goal mark weet de eerste inzet nog te reden maar daarna is het toch 4-1. Niks aan te doen. We verliezen niet van een betere tegenstander want dat zijn ze zeker niet. De gretigheid en de wil om te winnen is een tegenstander waar we al eerder van hebben verloren. Iets wat bij deze leeftijd hoort. Volgende week strijden we nog voor de 4e plaats!!!

Patrick van Gils