Op deze zaterdagmorgen reizen we af naar Rotterdam-Zuid waar we tegen de koploper Coal F1 mogen aantreden. De thuiswedstrijd tegen Coal van drie weken terug staat nog vers in het geheugen, want toen pakten we zwaar tegen de verhouding in de overwinning mee. We moeten het vandaag stellen zonder Sebastiaan, maar met Sander van de F2 hebben we een prima vervanger gevonden.

Binnenmaas wint de toss en mag aftrappen voor de eerste helft. Bijna gelijk na de aftrap is er een overtreding van Coal en mag Binnenmaas een vrije trap nemen. Daniël Mol speelt Melo aan die met een prima aanname en dito schot de eerste kans krijgt, maar de keeper stopt de inzet. Na enige tijd wordt Coal gevaarlijk als een van hun verdedigers komt opzetten en een poging van veraf waagt. Helaas verdwijnt de bal in de verre hoek in het goal, 1-0 achter dus. We proberen ook te scoren en dit lukt bijna als Melo op doel kan schieten, maar weer is de keeper paraat om de bal te keren. Daarna is het weer Coal met een kans als de spits met Maarten in zijn nek kan wegdraaien en binnenschieten. Dit doet hij dan ook en brengt de 2-0 op de borden. Dan is er weer een kans voor Binnenmaas via een mooie aanval die uiteindelijk eindigt bij Sander. Hij kan afdrukken, maar zijn schot gaat net naast. De kansen zijn er aan beide kanten, maar bij Coal zijn ze effectiever want de volgende kans van de Rotterdammers is weer doeltreffend als hun aanvaller goed wegdraait en hard inschiet, 3-0 nu. Er is weer een kans om tot scoren te komen via Karsten, maar ook zijn schot wordt gekeerd door de uitstekende Coal keeper. Maarten weet nog een keer redding te brengen op een grote kans, maar iets later wordt het toch ook nog 4-0 voor we de rust in gaan.

De tweede helft begint met wat kansen voor Binnenmaas. Zo kan Sander op doel schieten, maar redt de keeper weer uitstekend. Iets later een mooie aanval via links. Een goede pass van Karsten op Sander die uithaalt, maar de bal gaat net over! En eigenlijk is het beeld weer hetzelfde als in de eerste helft. Zo scoort Coal bij de eerste de beste kans gelijk de 5-0. Daarna gaat het gestaag verder. In een poging om toch ook zelf te scoren trekken ook Joost en Daniël de Snoo wat vaker mee naar voren. Helaas worden we hierdoor nog kwetsbaarder achterin en kan Coal dit afstraffen door 6-0 te maken. We krijgen nog wat mogelijkheden via wat vrije trappen. Zo belandt een vrije trap van Joshua nog op de lat. Maar het mag niet baten en Coal scoort zelfs nog twee keer en maakt er zo uiteindelijk 8-0 van.

Het zat er vandaag niet in jongens, maar toch goed gewerkt door iedereen.

Tot de volgende wedstrijd!

Uw verslaggever,

F. An