Geslaagde vrijwilligersavond FC Binnenmaas met als gast Danny Makkelie

Donderdag 16 april werd voor de vrijwilligers van FC Binnenmaas een avond georganiseerd met als speciale gast betaald voetbal scheidsrechter Danny Makkelie uit Dordrecht.
Zo’n 60 vrijwilligers waren op deze uitnodiging afgekomen en die er niet waren hebben wel wat gemist, want het werd mede door Makkelie en zijn scheidsrechter verhalen en filmpjes een bijzonder leuke avond.
De avond werd gesponsord door Volvo van der Wulp met de actie “Iedereen scoort” waarbij voetbalverenigingen geld kunnen verdienen als leden een nieuwe of 2e hands Volvo kopen. En eerste elftal teams kunnen punten verdienen met overwinningen in de competitie, wat ook geld oplevert!

Na het openingswoord van FC Binnenmaas voorzitter Arjon van der Giesen en namens Volvo van der Wulp, Ydo Bottema was het de beurt aan scheidsrechter Danny Makkelie, die zijn programma in twee helften verdeelde. Hij gaf voor de pauze o.a. een kijkje in  de samenwerking met de assistent scheidsrechters en 4e man met de daarbij behorende communicatie middelen. Ook kwam aan bod de toekomst met de zogenaamde lijntechnologie en/of 5e en 6e man op de doellijn. Hij gebruikte daarbij veel filmpjes van spelmomenten uit met name de eredivisie en  betrok daarbij contant de aanwezigen in de kantine. Wat soms leuke momenten opleverde!
Na de pauze ging hij in op bepaalde spelsituaties en vroeg de aanwezigen hoe zij de situatie beoordeeld zouden hebben. Om uiteindelijk te laten zien welke opvolging de betreffende scheidsrechter er aan gaf en hoe de situatie met camera beelden van dichtbij er daadwerkelijk uitzag. De meningen waren verdeeld kan ik je zeggen.

Al met al een leuke leerzame avond, die werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Namens commissie Commerciële Zaken en Acties & Activiteiten,
Piet Dorst