Fey 1 Feyernoord AV 1 – FC Binnenmaas  1

Eindstand : 0-2
ruststand : 0-1

Feyenoord, Feyenoord wat gaan we doen vandaag, wij gaan winnen alleen met hoeveel is de vraag…….. dat ging dus vandaag  niet op voor de Rotterdammers.

Vandaag  moesten de mannen van Leo Dekker de wedstrijd uit spelen die eerder was gestaakt, vanwege  dat de scheidsrechter geblesseerd raakte in de 27e minuut, dit na een 0-1 voorsprong door een “wereld doelpunt” van onze rechtsachter Mike Post.

Feyenoord begon aan de wedstrijd zoals verwacht, ze begonnen fel en voerde gelijk de druk op om zo snel mogelijk de 1-1 te maken. Dit konden ze vooral door de lange bal en de snelle buitenspelers.
Toch bleven de mannen van Leo Dekker staande en ook al was er wel druk de verdediging in groen en geel zorgde ervoor dat er geen echte gevaarlijk kansen uitkwamen.
Sterker nog, het was Binnenmaas die vlak voor rust de grootste kans kreeg, het was Desi Sanderse die na goed doorgaan vrij voor de doelman van Feyenoord kwam en zelfs deze passeerde, alleen Desi raakte de bal niet goed waardoor deze net te hoog ging en op de lat terecht kwam.

In de 2e helft begon de wedstrijd pas echt, een helft met goed voetbal van beide elftallen en heel veel arbeid en inzet van Binnenmaas, dit wat uiteindelijk een belangrijke rol zou spelen in het vervolg van deze wedstrijd.
In de 58e minuut was het Desi Sanderse die een goede steekbal door de verdediging gaf na een goede loopactie van Kevin Kuijer, maar de bal was net te hard en de doelman van Feyenoord Patrick van Bentem was net op tijd.
In 72e miuut was Feyenoord dicht bij de gelijkmaker, een voorzet via de linkerkant kwam op de lat terecht van het doel van Martin Remmers.
3 minuten later wist Binnenmaas wel raak te schieten en de voorsprong uit te breiden naar 0-2.
Charlie de Graaf die goed op kwam van de rechter kant kon de bal op snelheid meenemen, speelde de bal naar Sander de Heus, Sander kon op zijn beurt de bal net genoeg aanraken zodat Charlie alleen voor de doelman van Feyenoord kwam en prima afmaakte. Een doelpunt die werd gevierd zoals een doelpunt gevierd moet worden, met veel ontlading en als team.
Direct na de 0-2 kreeg Binnenmaas gelijk de mogelijkheid om de 0-3 te maken, dit na een perfecte voorzet aan de rechterkant van de inmiddels ingebrachte Danny Maijers, deze werd heel knap op doel gekopt door Sander de Heus, maar helaas kon deze nog net weggewerkt worden.
Dit was het moment waar Feyenoord wist dat ze niet tegen dit Binnenmaas op kon en dit was het moment dat Binnenmaas wist dat het niet meer verkeerd kon gaan.
Toch ging Feyenoord alles op alles zetten en gingen ze achter in 1 op 1 spelen, dit zorgde nog wel voor een paar gevaarlijke kansen.
Eerst was het Joery Josee die op het doel van Martin Remmers schoot, maar zijn bal ging voorlangs ipv in het net.
In de 86e minuut was het Leroy Versteegen die na een voorzet van de rechter kant de bal goed op doel kopte, terwijl iedereen dacht dat dit een doelpunt werd, had Martin Remmers inmiddels al zijn zeer spectaculaire zweefduik ingezet en wist te voorkomen dat het 1-2 werd, wat een held.fey 3

Vandaag hebben we een zeer sterk Binnenmaas gezien die voor elke meter vocht, elkaar de bal gunde als een team speelde en dat van begin tot einde wedstrijd. Een wedstrijd waar de staf, supporters van dit elftal en de spelers zelf ook trots op kunnen en mogen zijn.

Met nog 3 wedstrijden te spelen voor de 3e en laatste periode staat Binnenmaas nu 5 punten los op Feyenoord (die al kampioen is) en 9 punten op ’s Gravendeel, daarbij is het doelpuntsaldo  van Binnenmaas veel beter dan die van ’s Gravendeel, kortom dit mag en kan niet meer fout gaan.

Aankomende  zaterdag speelt FC Binnenmaas uit bij ZBC’97, hier spelen ze niet alleen om de 3e periode definitief binnen te halen, maar ook om op de 5e plaats in de algemene stand te blijven.

Een leuk weetje : het is best wel stoer dat ik in de commissiekamer van Feyenoord te horen kreeg dat er in de kleedkamer van Feyenoord werd gezegd dat dit Binnemaas alleen met 100% inzet is te verslaan en niet minder.

Opstelling : Martin Remmers, Mike Post, Leon van der Stel, Charlie de Graaf, Bas de Kruijff, Remco van der Stel, Richard van der Wilt, Desi Sanderse, Sjoerd van der Pers, Kevin Kuijer en Sander de Heus.

Wissels : Tim Vos, Danny Maijers, Rob Verbaas, Lennert Kleywegt, David Engels en Sven Beckers.

Alexander Kranendonk