Binnenmaas 1 – Seolto 1

Eindstand: 4-0
Ruststand: 0-0

Vandaag moest FC Binnenmaas de thuiswedstrijd spelen tegen Seolto. Een tegenstander die op de laatste plek staat, maar ik denk dat iedereen nog heel goed weet hoe de uitwedstrijd is gegaan.
Het was duidelijk dat de mannen van Leo Dekker bij winst goede zaken konden doen voor de 3e en dus de laatste periode. Natuurlijk moet je zelf eerst zien te winnen maar toch werd er met een schuin oog gekeken naar de overige concurrenten die strijden om de laatste periode.
De eerste helft kan ik kort over zijn, het was een middelmatig tot slecht spel van beide elftallen.
Het was niet te zien dat Seolto er alles aan wilde doen om van de laatste plaats af te komen en dat Binnenmaas er alles aan wilde doen om de periode te pakken.
In de 45e minuut was de grootste kans van de wedstrijd en deze kwam van Seolto.
Na een steekbal vanuit het midden kon Marciano Klok alleen op het doel af van FC Binnenmaas, alleen daar stuitte hij op Martin Remmers die ook vandaag van plan was de nul  te houden.

 

Na de rust moest het anders  voor FC Binnenmaas als ze de 3 punten thuis wilden houden en het werd ook anders.
Gelijk in de 45e minuut was het Desi Sanderse die van afstand op doel schoot, de doelman van Seolto wist deze wel te stoppen maar wel tenkoste van een hoekschop.
Het was Sander de Heus die opnieuw liet zien in goede vorm te zijn, want hij wist de bal in het doel te brengen na een hoekschop die werd genomen door Sjoerd van der Pers en dus 1-0 voor de thuisploeg.
In de 52e minuut had Sander ook de mogelijkheid voor de 2-0, dit nadat hij weg was gestuurd en alleen op de doelman van Seolto kon, alleen deze keer was de doelman te sterk en voorkwam de 2-0.
Het duurde niet veel langer dat Binnenmaas alsnog verder uit zou lopen en de wedstrijd op slot kon gooien. Het was Desi Sanderse die een vrijetrap mocht nemen vlak voor het zestien meter gebied, waar de doelman van Seolto nog bezig was met de muur had de scheidsrechter al op het fluitje geblazen  en waarom zou je dan nog wachten. Desi schoot de bal prima binnen in de linker hoek en na dit doelpunt wist iedereen dat dit niet meer verkeerd kon gaan.
In de 71 minuut was het Lennert Kleywegt die goed opkwam en zijn tegenstander uitspeelde, hierdoor kwam hij vrij en probeerde met een hoge bal zijn medespelers te bereiken in het zestien meter gebied. Deze bal kreeg extra vaart door de wind en hierdoor kan de doelman van Seolto er nog maar net bij om hem weg te tikken voordat hij in het doel zou belanden.
In de 76e minuut was het opnieuw raak voor Binnenmaas, deze keer werd Danny Maijers weggestuurd na een diepe bal van Leon van der Stel, Danny kwam alleen voor de doelman, maakte het goed af en bracht de stand op 3-0.
Na een aantal zeer flauwe grappen van David Engels op de bank was het de laatste druppel en werd er maar besloten om hem nog in te  brengen en zo kon hij nog een paar minuten mee spelen dit na een periode van blessures.
In de 90e minuut werd de eindstand beslist, Tim Vos die inmiddels was ingevallen voor Sander de Heus kopte de bal door na een bal van achteruit, hierdoor kon Kevin Kuijer, die zeer goed was ingevallen voor Sjoerd van der Pers, de 4-0 binnen schieten.

Nu Binnenmaas de 3 punten had gepakt werd het tijd om te kijken wat de concurentie had gedaan, deze uitslagen waren allemaal in het voordeel van FC Binnenmaas en het gaat er toch echt op lijken dat FC Binnenmaas de 3e periode gaat pakken en dat FC Binnenmaas nacompetitie gaat spelen voor promotie naar de 2e klasse.

Aankomende dinsdag wordt de wedstrijd tegen Feyenoord uit gespeeld, een wedstrijd waar Binnenmaas een 1-0 voorsprong moet verdedigen.

Opstelling : Martin Remmers, Lennert Kleywegt, Leon van der Stel, Mike Post, Bas de Kruijff, Remco van der Stel, Desi Sanderse, Johnny Maijers, Sjoerd van der Pers, Danny Maijers en Sander de Heus.

Wissels: Tim Vos, Charlie de Graaf, David Engels, Kevin Kuijer en Rob Verbaas