Vorig weekend was er geen competitievoetbal voor de F1, maar zijn we tussentijds toch twee keer in actie gekomen voor de Hoeksche Waard Bokaal. De eerste pot tegen het sterke Strijen F1 konden we een helft goed meekomen (1-1 met rust), maar kwam het klassenverschil in de tweede helft ook in de score tot uiting en werd het uiteindelijk een 1-6 nederlaag. De tweede pot tegen OSV F1 moest worden gewonnen om toch in de halve finale terecht te komen. Ondanks het rommelige spel (te danken aan het heerlijke lente-avondzonnetje?) werd er toch met 2-0 gewonnen en komt er nog een vervolg.

Nu over naar dit weekend waar we deze vroege morgen Smitshoek F3 treffen. Thuis hadden we een aantal maanden terug een zwaarbevochten overwinning behaald, dus het belooft vast weer spannend te zullen worden.

Binnenmaas mag de eerste helft aftrappen. Na wat aftasten is het Smitshoek dat de eerste echte kans krijgt. De bal wordt echter naast geschoten. Niet veel later ontstaat de eerst grote kans voor Binnenmaas als Sebastiaan de bal krijgt en een perfecte pass aan Karsten geeft, die al diep was gegaan. Karsten rondt netjes af en brengt daarmee de stand op 0-1. Smitshoek gaat dan op zoek naar de gelijkmaker. Deze komt er ook als de Smitshoek-spits onze sloper Daniël Mol opzij zet (!) en daarna Maarten verschalkt. Het scorebord geeft nu 1-1 aan. De volgende grote kans is voor Sebastiaan, maar die schiet net naast. Binnenmaas is over het algemeen wat vaker gevaarlijk, maar ook Smitshoek krijgt zijn kansen. Zo belandt er nog een indraaiende corner van Smitshoek op de lat. Het overwicht wordt toch ook in de stand zichtbaar als Joshua de bal ineens voor zijn rechter krijgt, niet twijfelt en de bal van afstand laat binnen ploffen in het Smitshoek doel. Lekkere goal en een goed moment, want we gaan dus de rust in met een 1-2 stand.

Nadat de tweede helft is begonnen krijgt Daniël Mol de bal die met een lange pass Karsten voor de goal zet. De keeper is er echter op tijd bij om redding te brengen. Hierna krijgt Smitshoek een dot van een kans als hun spits alleen op Maarten afgaat en hem omspeelt en lijkt te gaan scoren. Het is gelukkig Daniël de Snoo die in extremis nog kan ingrijpen en Maarten in staat stelt om de bal te klemmen. Het volgende moment is weer voor ons als Sebastiaan een vrije trap mag nemen op een interessante plaats. De vrije trap gaat via de keeper en de paal net niet binnen. Daarna is het Melo die Karsten aanspeelt en een aantal keer flink moet doorzetten om in balbezit te blijven. Dit gaat toch goed en Karsten komt zo ineens voor de keeper uit en schuift op tijd binnen om de 1-3 te kunnen aantekenen. Doordat we iets teveel ruimte achterin weggeven kan Smitshoek nog gevaarlijk worden in de counter. Zo valt dan ook de 2-3 van Smitshoek via een snel uitgevoerde uitbraak. We krijgen nog een flinke kans als Joost een pass op Joshua geeft die daarna schiet maar de keeper ziet redden. Ondanks het negeren van wat blessuregevallen en de belachelijk lange bijgetelde extra tijd van de scheids komt de overwinning niet meer in gevaar.

Goed gewerkt en een mooi resultaat jongens!

Uw verslaggever,

F. An