Wederom winst FC Binnenmaas E6!!

Op deze zonnige zaterdag worden we verwacht op sportpark de Leeuwenkuil in Rotterdam zuid. Het late tijdstip is niet echt een voordeel. Vandaag komt Karsten uit de F ons versterken. We weten wat ons te doen staat gezien de stand op de ranglijst. DRL heeft evenveel punten als ons alleen hebben wij een beter doelsaldo. Een geduchte concurrent dus. De strijd om de topplaatsen gaat beginnen. Wij mogen aftrappen. En hieruit is direct op te maken dat we niet fel zijn zoals we met elkaar hebben afgesproken. We laten het balletje niet lekker rond gaan en houden het spel niet breed. Ondanks dat wordt DRL niet gevaarlijk. Bij de eerste uitbraak over links komt de vleugelaanvaller voor de goal het lijkt of hij voor wil geven maar de bal draait direct achter Mark 1-0. Niet echt de start waar we op hebben gehoopt. We trappen weer af en gaan gelukkig wat meer de bal rond laten gaan. We houden nog niet breed genoeg maar we zijn de overheersende partij. Als we dan wel breed houden worden we gelijk gevaarlijk. Esmee speelt Dylan in, die trekt voor waar Iris klaar staat om de gelijkmaker binnen te tikken 1-1. We blijven elkaar goed vinden maar de juiste eind pass ontbreekt. Soms durven we ook niet en zijn we te afwachtend. De fysiek sterke tegenstander deelt ook behoorlijk uit. Iets waar onze ploeg altijd moeite mee heeft. Toch hangt de 1-2 in de lucht. Jesper speelt Iris in die werkt hard en wint tussen 2 man. Iris houdt overzicht en speelt Karsten aan. Die raakt de bal niet vol maar dat is nu net genoeg 1-2. Lekker!! We gaan rusten.

De opdracht in de 2e helft is direct druk zetten en snel een doelpunt maken. DRL trapt af en Iris en Joep zetten direct druk vooruit. Joep veroverd de bal maar is helaas niet gelukkig genoeg in de afronding. DRL wil ook scoren maar de verdediging staat goed met Tom, Stan en Jesper. En onze keeper Mark red ons ook een paar keer goed door allert voor z’n goal te keepen. We breken uit Tom speelt de bal diep op Karsten. Die nu wel goed breed staat. Karsten houdt overzicht en speelt Iris in. Die kapt en haalt de trekker over 1-3. Je zou denken 3 punten in de tas en naar huis. Maar helaas. We krijgen het moeilijk en spelen ons spel niet. De tegenstander ruikt dit. Er volgt een corner. De bal komt voor en gaat via de hand van een DRL speler het doel in 2-3. Iedereen van ons heeft het gezien maar appelleert niet of wordt gehoord door de scheids. Ook dit hoort bij voetballen. Met nog 4 minuten op de klok wordt het billen knijpen. Iets wat totaal niet nodig zou zijn gezien het wedstrijd beeld. De handige spits zit in de zak van Esmee. En vormt geen bedreiging. We krijgen nog een corner tegen. Deze gaat gelukkig hard voorlangs. En zo trekken we de winst toch over de streep. Niet het allerbeste voetbal maar wel 3 punten mee terug naar de lange weide!!!!

Volgende week weer een topper tegen egelantier boys E1.

Patrick van Gils.