Vroegertje in Brielle

Na 2 overwinning op rij en een weekje rust, stond er zaterdag een bijzonder vroege en zware uitwedstrijd op het programma. 10.30 in Brielle, 9.15 weg om als nummer 8 (vanaf 1 november geen uitwedstrijd meer gewonnen) te mogen spelen bij de nummer 4 (slechts 1 thuisnederlaag dit seizoen, tegen titelfavoriet Hellevoetsluis). De thuiswedstrijd wonnen we met 8-4, nadat we eerst met 2-4 achterkwamen (Joff pakte bij 5-4 nog een penalty, geheel tegen de verwachting van Mike in). Het beloofde dus een lastige klus te worden en dat zou het inderdaad ook worden. We begonnen met een straffe wind tegen en hadden het geluk dat hun formidabele spits (1 van de betere voetballers in onze competitie) onder de lat stond bij Brielle. Zijn matige spelhervattingen zorgen voor onrust bij onze tegenstander en mede daardoor gingen we (te) vroeg druk zetten. Daardoor gaven we veel ruimte weg. 2 x balverlies + snelle counters leverde een vroege 2-0 achterstand op. Ditmaal niet de aanleiding tot hangende koppies, maar het startsein om de rug te rechten, gewoon onze taak uit te voeren, te tikken en vooral slimmer te spelen. Al vrij snel scoorde Dave de 2-1, Raymond de 2-2, Dave de 2-3 en Jesper (na een prachtige assist met buitenkantje voet van JC) de 2-4. Het was genieten en het enige wat we niet goed deden was de voorsprong verder uitbouwen. Het spijt me dat er verder geen details over assists en acties vermeld zijn. Of het kwam door het vroege tijdstip of vanwege het geconcentreerd zijn??? Ik weet t niet, maar het staat niet meer op mijn  netvlies. In de rust hoefde er niets gezegd te worden, het liep als een trein. In de 2e helft hadden we de felle wind mee en leek het een makkelijke 2e helft te gaan worden, maar niets was minder waar. De superspits stond weer in de spits en hun ‘echte keeper’ nam plaats onder de lat. We hadden onze handen meer dan vol aan die spits.. Na een uur spelen scoorde hij de aansluitingstreffer en een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Dan zou je verwachten dat Brielle vleugels zou krijgen en wij in zouden storten….. Gelukkig hebben we de laatste weken zo veel vertrouwen getankt en zo behoorlijk tot goed gespeeld dat we de rug opnieuw rechtten en op jacht gingen naar de 3 punten. We kregen een uitgelezen mogelijkheid toen we met 3 spelers alleen op de keeper afgingen. In plaats van de bal breed te leggen werd er zelf geschoten en de bal belandde in het zijnet L ,ik noem geen namen, ben geen verrader 😉   Niet veel later luisterde Yonne eindelijk een keer naar de aanwijzingen van onze almachtige leider Jaap. Yonne stuurde op (op aandringen van Jaap) Dave diep en na een prima actie liet Dave de keeper kansloos. 4-5. 5 minuten voor tijd scoorde Dave ook nog de 4-6 en de wedstrijd leek beslist. 2 minuten voor tijd liepen we tegen de 5e (onnodige) tegengoal van de middag op en was het nog even billenknijpen. Gelukkig werd Brielle niet meer gevaarlijk en pakten we 3 zwaarbevochten en dikverdiende punten in een zeer lastige uitwedstrijd. Bij 4-6 liet de (overigens verder uitstekende fluitende) scheidsrechter het na om op te treden tegen 2 zware overtredingen ‘van achteren’. Gelukkig escaleerde het niet en gaven wij het goede voorbeeld. Na aflopen bleken de Brielle spelers toch goede verliezers; opmerkingen als: ‘gefeliciteerd mannen, dikverdiende overwinning’ en ‘goed gespeeld ouwe man’ klonken als muziek in de oren. Na afloop was er natuurlijk blijdschap alom en waren we elkaar lekker aan het narren. Komende zaterdag mogen we thuis tegen Oud-Beijerland, waartegen we in de competitie nog niet speelden, wel in de beker (8-2 overwinning). Oud-Beijerland staat 1 na laatste (en wisselt een 15-0 overwinning af met een 9-0 nederlaag). In deze competitie waar iedereen van iedereen kan winnen weet je het nooit. Met  9 punten uit de laatste 3 wedstrijden zijn we in ieder geval weer in de winning mood.

Ploon Knijnenburg, spelersmakelaar.