FC Binnenmaas 1 – ’s-Gravendeel 1FCB-SGRAV-110415-2.jpg

Eindstand : 3-0 Ruststand : 1-0

Vandaag stond er een thuiswedstrijd op het programma en niet zomaar een wedstrijd, een echte derby tegen ’s-Gravendeel.
Een wedstrijd waar FC Binnenmaas 3 redenen had om te winnen, vanwege de stand, vanwege de strijd om de periode en omdat het ’s-Gravendeel is.

In de 6e minuut was het ’s-Gravendeel met de eerste serieuze mogelijkheid, Wesley Meuldijk kon de bal vrij richting doel koppen dit na een vrije trap die in de 16 werd gebracht alleen deze ging net naast het doel.FCB-SGRAV-110415-1.jpg
In de 9e minuut was Binnenmaas gevaarlijk met een hard afstandsschot van Johnny Maijers, deze werd gestopt door Pieter Lerensveld de doelman van ‘s-Gravendeel.
In de 18e minuut was Binnenmaas opnieuw gevaarlijk alleen was het ditmaal Danny Maijers die na goed storen op de verdediging van ’s-Gravendeel op het doel kon schieten van de doelman van ’s-Gravendeel, maar omdat er geen genoeg kracht in het schot zat was dit niet lastig genoeg voor deze doelman.
In de opvolgende 15 minuten was het vooral ’s-Gravendeel die de druk opvoerde en dit resulteerde tot een schot op het doel van Martin Remmers door Jeffrey van Twist, maar deze ging net over.
Maar het was uiteindelijk FC Binnenmaas die op een 1-0 voorsprong kwam, Johnny Maijers had de bal van Remco van der Stel gekregen en schoot van buiten de 16 in de linker onderhoek.
Nu was het zaak voor de mannen van Leo Dekker om deze voorsprong vast te houden zo vlak voor rust. Een minuut na de openingstreffer was er zelfs een grote mogelijkheid voor de 2-0, Sjoerd van der Pers schoot de bal net over na een prima combinatie met Johnny Maijers.
Toch kreeg ’s-Gravendeel nog een grote kans, een kans wat zomaar de 1-1 kon betekenen.
Wesley Meudlijk kon van dichtbij vrij inschieten, maar deze bal ging net naast in plaats van in het doel.

De 2e helft kon Binnenmaas met de wind in de rug voetballen en ze hadden al eerder uit bij SSS bewezen dat dit nog wel eens een gevaarlijke kracht kan zijn.
Na wat kleine mogelijkheden van beide ploegen was het in de 59e minuut Bas de Kruijff die via de linkerkant een goede scherpe voorzet gaf op Danny Maijers, maar deze bal was net de scherp waardoor Danny er net niet bij kon. 12 minuten later was er dan eindelijk weer een doelpunt en was het opnieuw FC Binnenmaas die kon juichen. Danny Maijers kreeg de bal door middel van een hoekschop voor de voeten van de hard FCB-SGRAV-110415-4.jpgwerkende Sander de Heus en hij wist de bal door middel van een hakbal in het doel te krijgen. Hiermee kwam de stand voor Binnenmaas op een bevrijdende 2-0 en vanaf dat moment wist ’s-Gravendeel dat er niks meer te halen viel en leken ze de nederlaag te accepteren.
Binnenmaas nam hier geen genoegen mee en wilde meer en kreeg ook meer.
In de 81e minuut was het Mike Post, die een zeer sterke wedstrijd speelde, stuurde Danny Maijers weg, die op zijn beurt opnieuw Sander de Heus bediende met een perfecte voorzet, Sander schoot de bal op zijn beurt hoog in het net binnen en besliste de wedstrijd met 3-0.

Door deze wedstrijd heeft Binnenmaas uitstekende zaken gedaan in de stand, maar ook voor de stand van de periode, dit ook omdat de uitslagen van de concurenten gunstig waren.
Nu is er even een periode van nagenieten, maar vanaf dinsdag is het werken naar volgende week, want dan staat de thuis wedstrijd tegen de hekkensluiter Seolto op het programma en we weten allemaal hoe de uit wedstrijd was dus onderschatten is geen optie.
Vandaag dus een uitstekend resultaat, dit vooral omdat Binnenmaas als een team heeft geknokt en gespeeld, daarom alle complimenten voor de spelers, reserve spelers en staf.FCB-SGRAV-110415-3.jpg

Opstelling : Martin Remmers, Leon van der Stel, Robbie Pors, Mike Post, Bas de Kruijff, Johnny Maijers, Remco van der Stel, Danny Maijers, Sjoerd van der Pers en Sander de Heus.

Wissels: Tim Vos, Kevin Kuijer, Charlie de Graaf, Rob Verbaas, Davind Engels en Lennert Kleywegt.

Alexander Kranendonk.