Vandaag komt Charlois E6 naar de lange weide. Een ploeg waar we wat goed tegen hebben te maken!!! ¬†we hebben daar onterecht verloren door oa het meespelen van andere spelers uit een andere categorie bij de tegenstander. Maar goed ook daar mee heb je helaas te maken. De voorbode was in ieder geval niet best want deze week werd er erg matig getraind. We zijn wel compleet dus aan iedereen om het dan maar eens te laten zien. Charlois trapt af en we zetten al niet gelijk fel druk. Dit resulteert in niets want zoals al te zien is was Charlois met een “ander” team afgereisd naar FC Binnenmaas dan toen we daar speelde. We krijgen dotten van kansen maar belonen ons zelf niet. Joep en Iris hebben 100% kansen maar het vizier niet op scherp. Als je zelf de kansen niet maakt dan komt die oude voetbal regel om de hoek dat je ze vaak zelf om je oren krijgt. Gelukkig voor ons gaat deze regel niet altijd op. Charlois mist oa de scherpte om gevaarlijk te worden. Ons veld spel laat veel te wensen over. We zoeken de buitenkanten niet op. Staan niet breed en spelen te gehaast. Na ruim een kwartier komt de bal over links Jordy komt voor z’n man en tikt de 1-0 binnen. En dat werd hoog tijd. Er volgen nog wat kansen maar de keeper ligt werkelijk in de weg. Tom knalt nog hard op de lat maar helaas. Er volgt een voorzet van Jordy over rechts de bal passeert wat verdedigers en Dylan pikt op en ¬†scoort de 2-0. Met ca 3 minuten op de klok gaan we eindelijk eens VOETBALLEN, zoals het veelvuldig langs het veld te horen is. Mark bouwt op via Esmee, die speelt Iris in en die speelt naar Dylan. Dylan rond keurig af 3-0. Een aanval uit het boekje. Hier wordt ook elke training op gehamerd. Het kan dus wel. De goed fluitende scheids fluit voor de rust.

De aanvang van de tweede helft laat op zich wachten. De keeper van Charlois blijft geblesseerd achter in de kleedkamer. Omdat ze geen reserve spelers hebben staan ze met een mannetje minder in het veld. Ondanks dit wil iedereen toch door spelen. Je zou verwachten dat wij de mouwen opstropen en vol voor de aanval gaan. Niets is minder waar. Tot ergernis van sommige supporters. Er volgen weer vele kansen zonder doel te treffen. Uit eindelijk is het Joep die de 4-0 aantekent. Charlois trapt af en wij nemen over. Esmee heeft wel wat in gedachten maar schiet hard naast, jammer. Voorin gaan we weer breien en nemen we de verkeerde beslissingen waardoor we geen doel treffen. Toch valt dan plots de 5-0 door Joep op aangeven van Stan. Charlois trapt af een Jordy zet druk vooruit. De bal wordt achterin bij Charlois niet goed verwerkt en rolt in eigen doel 6-0. Ook het laatste woord is aan ons. Iris die naarstig op zoek was naar een treffer wordt vrij gezet door Jesper. En scoort zo de 7-0. Mark is heel de tweede helft niet in gevaar geweest en heeft zelden de bal gehad. Een ruime overwinning met matig voetbal. Zoals al vaker gezegd als je matig traint zijn de wedstrijden ook niet van niveau. Volgende week de strijd in de top tegen DRL.

Patrick van Gils