6 april 2015
PUTTERSHOEK – FC Binnenmaas vrouwen 1 speelde vorig seizoen hun laatste wedstrijd als team in de competitie. Voor het huidige seizoen waren er helaas net niet genoeg speelsters beschikbaar om een volwaardig elftal te vormen. Maar uit het oog is zeker niet uit het hart bij deze meiden. Dat bewezen ze afgelopen paastoernooi waar zij, ondanks dat zij niet uitkomen in een competitie, toch deelnamen aan het vrouwen paastoernooi bij de Zinkwegseboys in Oud-Beijerland onder de naam FCB Allstars.

Met support van trainer Wim den Hartigh en kleding en spullen van FC Binnenmaas waren er 12 enthousiaste meiden op de been van het vroegere elftal om in ieder geval een poging te doen de titel van voorgaande jaren te verdedigen. Dat dit een lastige opgave zou worden was wel te verwachten maar de lol was er zeker niet minder om. En met een 1-0 winst op ’s-Gravendeel tijdens de eerste wedstrijd blijkt zelfs dat de ongetrainde dames nog prima een balletje konden trappen. Enige actieve speelster, Demi van der Heijden scoorde. Dit bleek ook het enige doelpunt voor FC Binnenmaas die dag, die hiermee de eerste 3 punten kond bijschrijven.image

De volgende wedstrijden tegen onder andere GOZ, eindigde allemaal met een 0-0. Een knappe prestatie waarmee de dames op een nette 3e plaats eindigden die middag, en dat allemaal zonder enige training te hebben gehad. GOZ mag zichzelf de nieuwe eigenaar van de begeerde wisselbeker noemen. Wellicht wordt het tijd om weer een paar trainingen te gaan volgen en een elftal te gaan vormen met elkaar. Dat biedt kansen voor meer vrouwenvoetbal in de regio. En mocht jij als vrouw je aangesproken voelen om ook een balletje te gaan trappen, neem dan vooral contact op met FC Binnenmaas voor de mogelijkheden.