Vandaag komt Egelantier boys op bezoek aan de lange weide. Een tegenstander waar we nog niet tegen hebben gespeeld ondanks dat we al ruim over de helft van de competitie zijn. We weten dus weinig van egelantier boys. Het enige wat we weten is dat ze op dit moment de eerste plaats bezetten. Een tegenstander van formaat dus? Onze voorbereiding was niet ideaal. Ivm de wind werd er niet optimaal getraind deze week. We krijgen vandaag versterking van Mike uit F2. De trainer heeft vandaag ook versterking van een wel bekende TOP assistent. De boodschap van de trainers was duidelijk. Gelijk volgas er tegen aan. Dit was niet tegen doven mans oren gezegd. De gasten trappen af maar wij veroveren direct. Dylan komt vrij voor de goal maar raakt de paal. De toon is gezet. Bij de gasten lopen een paar grote jongens in de spits maar daar draaien Tom en Esmee hun handen niet voor om en zitten er boven op. We spelen het balletje lekker rond. Via rechts komt Joep vrij die speelt Iris in. Die kapt haar tegenstander uit en speelt Dylan in die haalt nu wel goed uit 1-0. Lekker!! Egelantier boys trapt af maar wij zetten gelijk druk. Niet veel later zijn wij in de aanval. In een druk strafschop gebied wordt Joep aangespeeld. Die lepelt met z’n rug naar de goal met buitenkant voet de bal nonchalant langs de keeper 2-0. Egelantier boys is de kluts kwijt en start een offensief. De sterke spits draait een keer goed weg bij Tom. Esmee probeert nog aan de handrem te trekken maar helaas 2-1. Mike is inmiddels in de ploeg gekomen. Het is even zoeken maar dan komt hij goed bij de 2e paal inlopen op een voorzet van Iris. Helaas net langs de paal. Mark red ons nog van de gelijk maker door goed uit te komen en de bal weg te schieten voor de spits gevaarlijk wordt. We gaan de rust dus in met een verdiende voorsprong.
De trainers spreken hun waardering uit over het vertoonde spel maar wijzen er ook op dat er nog een 2e helft is.
Ook nu hebben we afgesproken volle bak te gaan. Maar ook egelantier boys heeft in de rust een boodschap mee gekregen. Ze starten gelijk fel en wij zijn iets te flauw. Al snel treft de sterke spits het netje 2-2.
Egelantier boys heeft het overwicht. Ze drukken ons met de rug tegen het doel. Dit leidt tot een corner, welke goed in wordt gekopt door egelantier boys. Mooie goal 2-3. Het is nu wel weer eens onze beurt.
Via de kluts komt de bal bij Jesper. Die speelt de bal diep op Iris. Iris gaat het duel aan en wint het duel. Ze raakt de bal met haar grote teen en zo rolt de bal de goal in. Ook deze tellen 3-3. Egelantier boys zet aan en dit leidt tot verkeerde keuzes. Een corner is het gevolg. Deze komt met een krul voor en beland bij de eerste paal in de goal 3-4. ZONDE!!! We trekken nog 1 keer alles uit de kast. Dit leidt tot een ingooi aan de rechterzijde. De bal gaat naar Iris die wil voorzetten maar via de verdediger wordt de keeper verschalkt. In de laatste minuut 4-4.
Een meer dan terechte uitslag waarin we voetballend beter waren tegen een fysiek sterke tegenstander. Door de teamprestatie is dit resultaat behaald. Ga zo door want er zijn nog kansen in deze competitie de komende weken.

Patrick van Gils