Tijdens dit paasweekend mochten we de eerder afgelaste wedstrijd tegen Coal F1 gaan inhalen. Helaas konden Daniël Mol en Maarten er niet bij zijn, maar met Ralf en Mark waren er enthousiaste invallers gevonden om mee te doen.
Met Joshua als aanvoerder mochten we de wedstrijd aftrappen. Al vrij snel neemt Coal het initiatief en drukt Binnenmaas in de verdediging. Coal krijgt een aantal kansen, maar de schoten worden of over geschoten of Mark staat paraat om het gevaar ongedaan te maken. Wat verder in de eerste helft komt Binnenmaas wat onder de druk uit en kan het ook wat kansen creëren. Maar ook bij onze jongens staat het vizier nog niet op scherp en dus blijft het maar 0-0 staan. Met deze stand gaan we dan ook uiteindelijk de rust in.
De tweede helft voert Coal de druk op en gaat naarstig op zoek naar het openingsdoelpunt. Maar het geluk is aan de kant van Binnenmaas, want zelfs de meest opgelegde kansen worden gemist door Coal. Soms doordat er een voetje tussen zit van onze verdedigers of doordat de keeper knap redt. Maar ook vaak wordt er gewoon slecht ingeschoten door Coal zelf. Dan gebeurt er waar deze verslaggever al stiekem een beetje op hoopte…een van de oudste wetten in het voetbal werd weer eens waarheid :“Als je ze er zelf niet inschiet, dan kan je er op wachten dat hij aan de andere kant wel valt”. Op het middenveld mag Binnenmaas een ingooi nemen. Karsten slingert snel de bal naar Joshua, die vervolgens keurig de bal in de loop meegeeft aan Melo die al op snelheid lag en de verdedigers voor kan blijven. Oog in oog met de keeper blijft hij kalm en schuift de bal in de linkerhoek. Een counter uit het boekje en daarmee een 1-0 voorsprong. Met de nodige vechtlust en het geluk aan onze zijde, blijft het 1-0 als de scheids dan fluit voor het einde.
Dit noemen ze nu echt een gestolen overwinning. Maar die smaken vaak het best!
Tot de volgende wedstrijd weer jongens!

Uw verslaggever,

F. An