Ruststand : 1-2
Eindstand : 1-5

28 Maart 2015 is de dag : dat FC Binnenmaas speelt als een team, dat Sjoerd van der Pers scoort, dat Leo Dekker zijn aanvoerder Bas de Kruiff intervieuwd met een banaan. De dag dat de selectie van FC Binnenmaas 6 punten pakken en de dag dat het eerste van FC Binnenmaas met 1-5 wint bij SSS.

Een wedstrijd waar je toch met een specialer gevoel naar toe werkt, nog meer de wil om te winnen kortom een echte derby.
In de eerste 15 minuten gebeurde er niet veel, eigelijk helemaal niks en niet echt iets wat je in een derby zou verwachten. Het was met name SSS die veel balbezit had en het meest dreigend was, maar tot kansen leiden deed dat niet.
In de 16e minuut mocht FC Binnenmaas voor het eerst gevaarlijk zijn, dit doormiddel van een vrije trap aan de linkerkant. Deze vrije trap werd genomen door Desi Sanderse en overgekopt door Kevin Kuijer.
1 minuut later kreeg Binnenmaas op nieuw een vrije trap alleen deze keer lag de bal op een betere plek. Opnieuw was het Desi die de vrijetrap nam, hij speelde Richard van der Wilt in die op zijn beurt kaatste, Desi kon daardoor in één keer op het doel schieten en de bal ging met een streep het net in. Hiermee kwamen de mannen van Leo Dekker verassend op een 0-1 voorsprong.
In de 23e minuut kreeg Binnenmaas opnieuw een vrije trap, dit maal op eigen helft aan de linkerkant.
Bas de Kruijff legde de bal uitstekend in het 16 meter gebied, na een duel tussen de laatste man van SSS en Danny Maijers kwam de bal voor de voeten van Kevin Kuijer en deze kon de bal binnen tikken en de stand op 0-2 zetten.
Lang kon Binnenmaas niet genieten van deze voorsprong, want 2 minuten later wist SSS de stand al op 1-2 te brengen. De spits van SSS werd goed aan gespeeld via de rechterkant en doordat de doelman van Binnenmaas, Martin Remmers, uitgleed kon dezelfde spits de bal binnen schieten.
In de resterende 20 minuten van de eerste helft was het met name FC Binnenmaas die op zoek ging naar de 1-3, maar het kwam niet verder dan een hoop dreiging en gevaarlijke kansen.

Wat in de laatste 20 minuten van de 1e helft niet lukte, dat lukte wel in de eerste 2 minuten van de 2e helft. Na een goede steekbal van Desi Sanderse op Kevin Kuijer kon Kevin alleen op de doelman van SSS af en zorgde hij voor de stand van 1-3.
FC Binnenmaas bleef maar druk zetten en SSS kwam er niet meer uit, ook hadden ze veel moeite met het feit dat ze wind mee hadden en op hun eigen snelle kunstgras speelde. In de 61e minuut was het dan toch SSS met een schot op het doel van Martin Remmers, maar deze werd prima gestopt door de doelman van Binnenmaas. In de 63e minuut was het opnieuw raak voor FC Binnenmaas, Danny Maijers (door Leo Dekker ook wel een Guerrilliaspits genoemd) kwam na opnieuw een goede steekbal van Desi Sanderse vrij voor de doelman en schoot de 1-4 binnen.
In de 67e minuut werd SSS nog nerveuser, want Leo Dekker liet Sven Beckers warmlopen, die bij SSS toch wel gezien wordt als een zeer goede en ervaren speler.
Vanaf de 70e minuut begon het spel van Binnenmaas zelfs een beetje op het bekende Samba voetbal te lijken. Eerst kopte Kevin Kuijer een bal door vanuit een vrije trap en Danny Maijers nam de bal in één keer op zijn voet, maar de bal ging net voorlangs.
In de 77e minuut was het Sven Beckers die nog geen minuut in het veld stond en met een knappe volley van groote afstand net over schot. Als deze er in was gegaan dan was dit zo’n doelpunt geweest waardoor niemand meer over het doelpunt van Achahbar van Feyenoord tegen PSV zou  praten, maar over het doelpunt van Sven Beckers tegen SSS.
In de 88e minuut kwam het moment van Sjoerd van der Pers. Na lang wachten en hard werken wist hij de eindstand op 1-5 te brengen en zijn doelpunt te maken. Sjoerd speelde zich zelf goed vrij op de rand van de 16 en schoot goed en hard binnen. Na dit fraaie doeplunt trakteerde hij ook alle toeschouwers en spelers op een radslag met een salto waar menig turners nog jaloers op zouden zijn.

FC Binnenmaas heeft vandaag laten zien dat als ze goed staan en als een team spelen dat ze voor niemand bang hoeven te zijn.

Als laatste wil ik ook de complimenten geven aan de trouwe aanhang van FC Binnenmaas, die ook vandaag waren afgereisd naar Klaaswaal.

Volgende week speelt FC Binnenmaas thuis tegen GSC/ODS en bij winst mag er toch echt wel serieus gekeken worden naar een periode.

Opstelling: Martin Remmers, Mike Post, Bas de Kruijff, Robbie Pors, Leon van der Stel, Desi Sanderse, Remco van der Stel, Richard van der Wilt, Kevin Kuijer, Sjoerd van der Pers en Danny Maijers.

Wissels : Sven Beckers, Lennert Kleiwegt, Charlie de Graaf en Rob Verbaas

Alexander Kranendonk