In de kletterende regen mochten we deze ochtend tegen Hekelingen aantreden. Thuis wisten we nog een nipte zege op ze te boeken, maar gezien de stand op de ranglijst kon dit wel eens moeilijk worden om te herhalen.

Met Sebastiaan als aanvoerder werd de eerste helft aangevangen. De eerste kans komt op naam van Binnenmaas dat via Karsten goed inschiet. De keeper stopt de bal echter vakkundig. Uit de afgeslagen corner die daaruit volgt, weet Hekelingen een razendsnelle counter te plaatsen en gelijk te scoren. We staan al snel 1-0 achter dus.  Hekelingen weet daarna goed door te pakken en creëert een goede kans. Maarten weet ten koste van een corner echter te redden. De genomen corner wordt via de kluts (en een Hekelingen-arm!) binnen gewerkt en daarmee komt de stand op 2-0. We zijn het even kwijt en Hekelingen gaat goed door en maakt ook snel de 3-0 en de 4-0. Na deze mindere fase volgen er dan weer wat kansen voor Binnenmaas. Zo kan Daniël de Snoo van afstand aanleggen, maar gaat het schot net naast. Joshua krijgt ook een kans om te scoren en Karsten schiet nog een vrije trap naast. De scheids gunt Hekelingen daarna ook een vrije trap, die prompt wordt benut en nu een 5-0 tussenstand geeft. Voor de rust krijgen we toch ook nog ons doelpuntje als Sebastiaan een mooie solo bekroont met een goal. We gaan rusten met een 5-1 achterstand.

In de tweede helft moet Binnenmaas verder zonder Karsten. Ondanks dat hij het toch geprobeerd had in de eerste helft, krijgt hij teveel last van zijn opgelopen keelontsteking en neemt dus plaats in de dug-out. Zonder wissel begint Binnenmaas de tweede helft wel goed, want Joshua weet op aangeven van Joost de eerste kans gelijk binnen te schieten en daarmee de stand op 5-2 te brengen. Dit goede begin ten spijt blijven we echter te weinig opletten als er verdedigd moet worden. Hekelingen maakt hier dankbaar gebruik van door eenvoudig de 6-2 en 7-2 te maken. Zelf krijgen we nog kansen op een goal via Melo en een afstandspoeier van Daniël Mol die op de paal belandt. Helaas scoort Binnenmaas niet meer deze wedstrijd. Hekelingen nog wel en zet daarmee de eindstand op 8-2.

Tot volgende week weer jongens!

Uw verslaggever,

F. An