Op deze best nog gure zaterdagochtend mogen we aantreden tegen Barendrecht F3. Een goede vier maanden geleden boekten we nog een nette 0-4 uitoverwinning. Maar of de verhoudingen nog steeds hetzelfde zijn, gaan we deze ochtend merken.

Karsten draagt vandaag de aanvoerdersband als er wordt afgetrapt voor de eerste helft. We beginnen goed aan de wedstrijd en winnen de meeste duels. Zo kan Karsten voor de eerste kans gaan zorgen als hij de bal tussen een verdediger en de keeper door bij Sebastiaan kan bezorgen. Die benut dit buitenkansje gelijk door de 1-0 te scoren. De volgende kans is ook voor Binnenmaas als Melo met een goede diepe bal Karsten wegstuurt. Hij schiet echter vanaf links de bal op de lat. Dan kan Barendrecht voor de eerste keer gevaarlijk worden. Helaas benutten ook zij gelijk hun eerste kans en staat het 1-1. Niet veel later maken zij zelfs uit een snel uitgevoerde counter de 1-2. Ondanks de achterstand, speelt het spel zich toch voornamelijk af voor de goal van Barendrecht. Op zoek naar de gelijkmaker creëren we kans op kans. Na een pass van Karsten krijgt Sebastiaan een goede mogelijkheid, maar wordt er nog gemist. Even later is het weer Sebastiaan met een grote kans, maar de Barendrecht keeper redt bekwaam.  Vlak daarna speelt Karsten Melo goed aan die echter wordt geblokt door de keeper voordat hij kon afwerken.  Na al deze kansen valt dan toch de verdiende gelijkmaker als Karsten met een goed geplaatst afstandsschot doel treft. Hierna worden we via Melo nog eens gevaarlijk uit een corner, maar Barendrecht verdedigt goed uit en dreigt alweer met een uitbraak. Gelukkig kan Joost het gevaar ongedaan maken en fluit de scheids met de 2-2 stand op de borden voor de rust.

Als de tweede helft is afgetrapt ontstaat er al gelijk een grote kans voor Binnenmaas. Een van de Barendrecht verdedigers speelt iets te kort terug op zijn keeper en Karsten kan onderscheppen. De keeper verkleint echter prima zijn doel, waardoor hij het schot kan keren. Het spelbeeld is ook nu dat Binnenmaas aanvalt en Barendrecht voornamelijk op de tegenaanval loert. De volgende kans ontstaat op rechts als Joshua netjes Karsten aanspeelt. Die kan afdrukken, maar raakt de bal niet vol genoeg waardoor de uitstekende Barendrecht keeper makkelijk kan redden. Buiten onze vaste verdedigers Daniël Mol en Daniël de Snoo is helaas iedereen met aanvallen bezig en wordt er teveel uit positie gespeeld.  En zo valt dan ook de 2-3. Met een strakke pass wordt een Barendrecht aanvaller weggestuurd en kan vervolgens ongehinderd Maarten passeren.  We gaan weer op zoek naar de gelijkmaker maar de kansen worden te simpel ingeschoten, waardoor de Barendrecht keeper steeds eenvoudig kan redden. Wat verder in de tweede helft valt dan uit een corner die er rechtstreeks invliegt bij de eerste paal L de 2-4 voor Barendrecht. Tot hier mijn verslag, want na een harde ongelukkige val van Karsten op zijn hoofd, zit deze verslaggever bij de verzorgingspost om een hersenschudding te laten behandelen. Ik begreep achteraf dat Barendrecht de eindstand nog op 2-5 heeft gebracht.

Goed gewerkt , maar toch jammer van de nederlaag jongens. Eens kijken of we volgende week tegen Hekelingen weer voor de winst kunnen gaan.

Uw verslaggever,

F. An