Het is weer lente

22 november 2014 was de datum, vandaag 4 maanden geleden, de laatste 3 punter, 8-4, tegen de toenmalige nummer 2 Brielle, onze kampioensdroom was nog springlevend. Daarna verloren we (zonder echte keeper) ‘de wedstrijd van de laatste kans’ met 4-3 en was het ‘over en uit’. Op 17 januari pakten we nog wel een punt tegen Zinkwegse Boys, daarna zakten we week in week uit door de ondergrens. En als dat nou eens niet zo was, dan waren er wel weer andere oorzaken waardoor het toch weer mis ging. Tegen Heinenoord (uit wonnen we met 4-7) ging het nog wel, toen speelden we een weergaloze eerste helft en beloonden we onszelf met slechts 1 doelpunt. Toen vlak na rust een blundertje de 1-1 opleverde werd duidelijk dat de mentale weerbaarheid van het 7e beduidend minder is dan in voorgaande jaren. We verloren na een slechte 2e helft (met wederom veel pech) met 1-3. De week erna moesten we naar IJVV de Zwervers (thuis wonnen we met 9-1). Daar bleef het 30 minuten 0-0 tot er 2 spelers uit het 2e inkwamen (en er tegenstander met 5 verschillende IJVV shirts meededen). Een clustergoalsessie net voor de rust betekende 3-0. We kwamen na de rust nog even terug tot 3-2, maar de 2e clustergoalsessie betekende 6-2. Een kwartier voor tijd stond het 8-2, we wisten door 3 x te scoren de eindstand nog enigszins draaglijk te maken. De week erop wachtte Spijkenisse (uit 6-4 verloren). We begonnen vrij aardig, raakten 2x paal en lat en liepen tegen een paar counters op. Verder misten we zelf kans op kans. Ik meen dat we met 2-7 de rust ingingen. 5 minuten na de rust werd het 2-9. We scoorden nog 3x en in de laatste minuut scoorde Spijkenisse alsnog de 10e. 5-10 dus…. 2 weken geleden speelden we het eerste half uur stukken beter dat Smitshoek, ook hier scoorden we slechts 1 x. Bij de 1e de beste diepe bal was het 1-1 en was het weer over met het goede spel. Uiteindelijk slaagden we er in de laatste minuten net niet in om een 5-2 achterstand ongedaan te maken. We verloren met 5-4. Vorige week kwam Smitshoek bij ons op bezoek. Er waren een aantal spelers te laat, er was ergernis we begonnen veel te slap. Na 20 minuten stond het al 0-4 na 4 Comedy Capers momenten. Vlak voor rust werd het 1-4. We zouden er vol opknallen, maar 5 minuten na de rust was het al 1-6. We hadden nog 40 minuten om 5 x te scoren. Ineens werden we wakker, maar helaas scoorden we er 4, geen 5 en zo verloren we voor de zoveelste keer volstrekt onnodig van een tegenstander met minder kwaliteiten en meer punten dan wij. Dat er geen verslagen meer kwamen lag niet alleen aan drukte, niet alleen aan de nederlagen, maar aan de manier waarop we telkens van onszelf verliezen. Aangezien ik ‘het hart op de tong heb’ was het ook beter om maar geen verslagen te schrijven, bovendien ontbrak de zin er in. Inmiddels was de degradatiestreep wel heel erg dichtbij gekomen, tijd om weer eens te gaan winnen!! Zaterdag 21 maart kwam SHO op bezoek (uit 0-6 gewonnen met o.m. een wereldgoal van Jaap), de nummer laatst en dus een uitgelezen kans op een 3-punter. De sfeer was vooraf erg ontspannen en iedereen was ditmaal op tijd. Onze ouwe rots in de branding Rock/Louis Stellenaar verving de wegens vaderschapsverlof afwezige Joff in de goal en we bleken ineens weer goed te kunnen tikken. De taken werden weer (vrij goed)  uitgevoerd en het was dan ook niet verwonderlijk dat we met 4-0 de rust ingingen na een aantaal fraai uitgespeelde aanvallen (2 x Roger en 2x Dave als eindstation). Na de rust werd het wat minder, maar we gaven ook nauwelijks wat weg. Bij de enige 2 kansen die SHO  kreeg trad Louis handelend op. Leon scoorde nog een mooie 5-0 na een prachtige pass van achteruit. Die goal en het vrijwel direct daarop volgende fluitsignaal leidde tot vrijwel unanieme blijdschap. Een ‘droge periode’ van 4 maanden zonder overwinning werd eindelijk afgesloten. Om half 5 werd het einde van de droge periode gevierd met een ‘natje en nog een natje’. Komende zaterdag ontvangen we de nummer 2 Barendrecht, waartegen we in onze ‘goede periode’ in de laatste 5 minuten een 1-2 voorsprong uit handen gaven (eigen doelpunt JC en een ‘Barendrecht uit naai penalty’ in de laatste seconde). Eens kijken of we de overwinning tegen SHO een goed vervolg kunnen geven.

Ploon Knijnenburg, spelersmakelaar.