VVOR – FC Binnenmaas

Eindstand : 2-2
Ruststand : 2-1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen VVOR op het programma. Omdat FC Binnenmaas de laatste weken een stijgende lijn heeft laten zien werd er toch wel minimaal een punt verwacht en misschien wel meer.

De mannen van Leo Dekker begonnen onrustig, maar het was al snel duidelijk dat FC Binnenmaas naar VVOR was afgereisd om de 3 punten mee naar huis te nemen en niet minder.
In de 5e minuut was het Danny Maijers die na een goede actie aan de rechterkant de bal bij Sander de Heus kon brengen, Sander speelde de bal door op Johnny Maijers die op zijn beurt de bal naar Sjoerd van de Pers wist te spelen. Sjoerd kwam vrij voor de doelman van VVOR, maar zijn schot  kon gestopt worden door de doelman.
Een minuut later was het VVOR met een hoekschop. Een hoekschop  waar FC Binnenmaas goed weg kwam. De bal ging als in een flipperkast door het 16 metergebied maar kon uiteindeijk op de doellijn weggewerkt worden.
Voor het publiek was er weinig tijd om over deze aanval te praten, want een minuut na deze aanval was het FC Binnenmaas die de stand op 0-1 wist te brengen. Johnny Maijers kon met een uitstekende pass de bal bij zijn broer Danny Maijers brengen. Danny speelde zichzelf vrij en plaatste de bal over de doelman van VVOR in het net.
Na de 0-1 ging FC Binnenmaas direct op jacht naar de 0-2, dit resulteerde tot een groot aantal kansen maar niet de 0-2. In de 12e minuut kopte Johnny Maijers de bal in de handen van de doelman van VVOR, dit na een goede vrije trap van Mike Post  aan de rechterkant. In de 18e minuut raakte  Johnny Maijers zijn afstandsschot de buitenkant van de paal. In de 19e minuut, opnieuw een goede pass van Mike Post maar helaas kon Danny Maijers er net niet bij. In de 23e minuut een goede solo van Remco van der Stel. Zijn voorzet vanaf de rechterkant kon maar net onschadelijk gemaakt worden door de doelman. In de 28e minuut kreeg FC Binnenmaas een strafschop na een handsbal van de verdediger van VVOR. Deze werd genomen door Johnny Maijers, maar ook hier was de 18 jarige doelman van VVOR de grote winnaar. In de 30e minuut kreeg  VVOR een vrije trap op de rand van de 16, deze werd goed ingeschoten, maar kwam gelukkig voor FC Binnenmaas op de kruising en niet in de kruising.
In de laatste 6 minuten van de eerste helft gebeurde er veel, alleen wel in nadeel van FC Binnenmaas. Eerst was het Lennert Kleiwegt die in de 39e minuut een rode kaart kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Uit deze vrije trap werd volgens de scheidsrechter hands gemaakt door Mike Post binnen de 16 en dus een strafschop, deze werd binnengeschoten en zo stond de stand op 1-1.
Op slag van rust kwam VVOR zelfs op een 2-1 voorsprong. Na slechte communicatie tussen de verdediging en doelman van FC Binnenmaas wist VVOR binnen  5 minuten een achterstand van 0-1 om te zetten naar een voorsprong van 2-1.

In de 2e helft was het alles of niets voor FC Binnenmaas. Trainer Leo Dekker moest wel ingrijpen na de rode kaart en bracht Robbie Pors in en door deze situatie was Sander de Heus als aanvaller degene die het veld moest verlaten.
FC Binnenmaas was de beste ploeg op het veld, dit ondanks dat ze met een man minder stonden, alleen moesten we wachten tot de 69e minuut voor de eerste echte grote kans en ook gelijk de 2-2.
Na een strakke hoekschop van Danny Maijers wist Richard van der Wilt de 2-2 binnen te tikken.
Inmiddels waren ook Sven Beckers en Kevin Kuijer in het veld gebracht en beide spelers waren zeer goed ingevallen.
Met name Sven Beckers zorgde met zijn ervaring voor een paar gevaarlijke aanvallen.
Eerst gaf hij de bal goed mee aan Kevin Kuijer, eigelijk deed hij alles goed alleen opnieuw was het de doelman van VVOR (inmiddels held van zijn team) die knap de 2-3 wist te voorkomen.
In de 83e minuut was het opnieuw Sven Beckers die met een uitstekende pass Danny Maijers vrij voor het doel te krijgen, helaas ging zijn schot net voor het doel langs en bleef de stand op 2-2.
Als je naar het verloop van de wedstrijd kijkt kan FC Binnenmaas zeer tevreden zijn met een punt, maar gezien de kansen was er toch een balende stemming in de kleedkamer.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen DHV op het programma. Een wedstrijd waar FC Binnenmaas opnieuw voor de 3 punten zal gaan strijden.

Opstelling: Erwin Fortuin, Mike Post, Lennert Kleiwegt, Bas de Kruijff, Leon van der Stel, Remco van der Stel, Richard van de Wilt, Johnny Maijers, Danny Maijers, Sjoerd van der Pers en Sander de Heus.

Wissels : Sven Beckers, Kevin Kuijer, Charlie de Graaf, Robbie Pors en Joey de Jong.

Alexander Kranendonk