Deze ochtend staat de streekderby tegen SHO op het programma. Na een zoektocht naar veld 6 kunnen de jongens net op tijd aan de wedstrijd gaan beginnen.

Met de aanvoerdersband om de arm van Melo, trapt Binnenmaas af voor de eerste helft. Het begin kenmerkt zich door erg rommelig spel van beide kanten. Uiteindelijk komt er toch enige rust in ons spel en komen de eerste kansen er voor Binnenmaas. Joost vindt Sebastiaan met een pass, waardoor Sebastiaan een goede kans krijgt. Maar hij schiet recht op de keeper. De tweede kans is er wederom voor Sebastiaan, nu bediend door Joshua. Deze keer kiest Sebastiaan een hoek en scoort de 1-0 met een lage schuiver. Even later heeft Melo een mooie steekpass op Sebastiaan gegeven, die hierdoor vrij voor de keeper komt. Helaas maait Sebastiaan over de bal. Achterin blijven Daniël Mol en Daniël de Snoo alert, waardoor Maarten het, op een paar achterballen na, vrij rustig heeft. De volgende mogelijkheid ontstaat als Joshua met een goed balletje Melo de diepte instuurt. Deze blijft een op een met de keeper koelbloedig en werkt netjes de 2-0 binnen. Uit een corner van Karsten schiet Joshua met een nog lastige stuit op fraaie wijze de 3-0 binnen. Binnenmaas maakt de dienst uit en scoort ook nog de 4-0 via Karsten die profiteert van een bal die plotseling voor zijn neus belandt.

Na rust verandert het spelbeeld niet en is het Binnenmaas dat de kansen krijgt. De eerst kans in de tweede helft is voor Karsten die hard op de paal schiet. Kans nummer twee is voor Joshua. Hij krijgt een voorzet van Karsten en knalt de bal op de kruising. Vlak na deze kans is het Melo die de situatie goed inschat en vanuit de rebound de 5-0 kan aantekenen. Daarna worden de doelpalen van SHO nog eens goed getest, want Karsten en Melo knallen beiden nog een keer hard de bal op de paal. Na op rechts te zijn doorgebroken lijkt Melo te gaan voorzetten, maar verrast hij iedereen met een puntertje in de korte hoek. De stand is nu dus al 6-0. Door wat aarzeling achterin met uitverdedigen krijgt SHO nog een kans en kunnen ook zij tot scoren komen. De scheids lijkt het met deze 6-1 stand wel goed te vinden en fluit redelijk vroeg af voor het einde.

Een goede overwinning jongens!

Tot volgende week weer.

Uw verslaggever,

F. An