Vandaag stond de wedstrijd tegen SHO E5 op het programma. Een tegenstander tegen wie we nog niet hebben gespeeld deze competitie. Op de ranglijst was het verschil maar 1 punt. Maar SHO heeft 2 wedstrijden minder gespeeld. Omdat Jesper en Stan van de wintersport genieten hebben we Karsten geleend van de F. We beginnen wat onrustig aan de wedstrijd en er is een overwicht van SHO. Toch hebben wij het beste van het spel maar zijn we niet fel genoeg. Een fenomeen wat ons vaker treft. Het duurt ook niet lang voor SHO doeltreft 1-0 uit een counter.

Na de aftrap ontstaat er een scrimmage en krijgt Tom de bal hard in zijn gezicht. Dit leidt tot een bloedneus bij Tom. We wisselen wat in het team waardoor niet iedereen op z’n juiste positie staat. SHO ruikt “bloed” en zoekt de richting van onze goal op 2-0. We zijn wat van slag maar weten toch weer wat beter te gaan voetballen. Dit leidt tot wat kleine spelden prikjes van onze kant. Op het moment dat wij in de aanval zijn onderschept SHO de bal en scoort wederom uit de counter 3-0. Eindelijk lijkt het erop dat we een beetje wakker worden. We bouwen op via Mark naar Joep. Joep drijft op en ziet Jordy vrijstaan. Jordy passeert zijn man en geeft de bal goed voor. Hier staat Dylan die goed z’n positie kiest voor de goal en verschalkt beheerst de boom lange keeper van SHO 3-1. De schroom is er vanaf en we spelen ons spelletje. Iris zet Karsten vrij voor het doel maar helaas de lat.

Rust.

In de rust is iedereen zich bewust dat het te flauw is van onze kant en dat het beter kan en moet.

Na de rust starten we fel en daar heeft SHO moeite mee. We creĆ«ren wat kansen via Tom , 2x op de lat en ook Dylan heeft nog een kans maar helaas. Dan stuurt Dylan Karsten diep op de linker kant. Karsten ligt op snelheid en haalt met z’n linker goed uit 3-2.

De aansluiting is er. Iedereen gelooft er in en we krijgen te veel drang naar voren. We verdedigen niet met het gehele team waardoor SHO veel ruimte krijgt. Via de rechterkant komt SHO er door. Mark probeert nog te reden maar helaas 4-2. Toch lijken wij niet te breken en blijven voetballen. Via een goede diepe bal van Esmee komt Karsten weer in balbezit die zoekt de goal op en haalt de trekker over 4-3. De keeper hoorde de bal alleen maar langs zich gaan. SHO gaat wat beter combineren en weet elkaar makkelijk te vinden. Via een combinatie komen ze er door en tekenen de 5-3 aan. Wij zijn nu gebroken we raken wat gefrustreerd en door persoonlijke fouten komt SHO in bezit en scoren de 6-3.

SHO was vandaag de betere ploeg. Voetballen blijft een teamsport waarin je aanvalt en verdedigd met elkaar. Dit hebben we vandaag met elkaar als team verzuimt. En punt waar we met z’n allen van kunnen leren en volgende week beter moeten doen!!