Een bijzonder moment in het huidige seizoen van FCB 7. Er stond vandaag namelijk een oefenwedstrijd op het programma tegen FCB A1. Na een paar nederlagen was de spanning binnen onze groep toegenomen. Dit leidde tot wat verhitte discussies en nachtelijke Whatsapp berichten. Dus vandaag op Valentijnsdag was het moment van de waarheid voor FCB 7. Na twee weken afwezigheid was onze leider Jaap ook weer aanwezig. Hij had een heel strijdplan gemaakt om het lek van het 7de weer boven te krijgen.

Helaas begonnen we de wedstrijd zoals we afgelopen wedstrijden waren geëindigd. Dit wil zeggen geen goede coaching van achteruit en op de moment dat er werd gecoacht kwam er gelijk een weerwoord wat weer zorgde voor meer discussies. Door de matige coaching werd er vanuit achter ook niet door gedekt. Op de een of andere manier leek het wel of zij één man meer hadden. Dit resulteerde in een snelle 0-1 achterstand. Met als gevolg dat de frustraties nog hoger opliepen en er weer flinke gaten achterin vielen wat resulteerde in een 0-2. Na 30 minuten in de eerste helft begonnen we na wat wisselingen wat meer grip op de tegenpartij te krijgen. We zetten hun verdediging eerder onder druk. Waarna de keeper van de A1 de bal recht in de voeten van Roger schoof. Die maakte na een één-twee met Richard de 1-2. Dit was dan ook de ruststand.

Terwijl de trainer druk bezig was met de opstelling veranderen werd er onderling druk gediscussieerd over wat er allemaal beter kon en met als belangrijkste punt: Luister naar wat er gecoacht wordt en geef niet gelijk een weerwoord. Na dit alles gingen we er weer tegenaan in de tweede helft.

De zet van de trainer was goud waard want binnen 5 minuten in de tweede helft stond de 2-2 op het scorebord met als doelpuntenmaker Davy. Dit doelpunt werd al snel opgevolgd door de 3-2 van Roger. Je zag aan alles dat FCB 7 eindelijk uit hun winterslaap was gekomen en weer durfde te voetballen. Er wordt goed gecombineerd en positief gecoacht. Dit leidde al snel tot een paar mooie aanvallen. Een lange bal van achteruit viel zo over de verdediging waarna Roger de bal keurig over de keeper heen lobte en de bal na een keer stuiten in het ringetje zag blijven hangen.  De ban was gebroken. Het was genieten om weer naar dit voetbal te kijken. En na de 5-2 van Roger die de keeper omspeelde en hiermee zijn 4de treffer van de middag aantekende was het toch wel tijd voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Een fantastisch aanval over rechts die via meerdere schijven bij Davy terecht kwam. Die zette hem op zijn beurt weer voor waarna JC als voorstopper zijnde in de spits opdook en zo de 6-2 binnen kopte. De tweede helft heeft de A1 geen echte kans meer gehad. Toen Davy als doorgebroken speler neergehaald werd en de verdediging van de A1 nog even stond te slapen werd de bal snel genomen waarna Roger de bal voorzette en Ardy de bal binnen tikte en hiermee de 7-2 op het scorebord zette. (Ook Ardy zijn ouders, onze trouwste supporters, hadden deze keer de goal van hun zoon wel gezien). En als kers op de taart werd het na een prima aanval ook nog is 8-2 door Raymond. Eindelijk speelde FCB 7 weer naar hun kunnen zoals we dat deden in de eerste helft van de competitie en in de bekerwedstrijden.

Al met al een wedstrijd met twee gezichten zoals FCB 7 tot nu toe in het seizoen ook heeft laten zien. De eerste helft erg matig zoals in de laatste paar competitiewedstrijden maar de tweede helft weer uitstekend zoals het begin van het seizoen. Laten we dit nu met zijn allen proberen vast te houden. En weer gewoon positief te coachen zodat we allemaal weer met plezier voetballen,  want wij van FCB 7 kunnen best een aardig potje ballen zolang we maar ons eigen spelletje spelen.

Junior Verslaggever Jesper de Ruiter