FC Binnenmaas E6 – NSVV E4 (7-2)

Na 3 weken geen programma ivm het “prachtige” winterweer waren de velden aan de lange weide gelukkig weer bespeelbaar.

Onze tegenstander van vandaag NSVV was ook de laatste tegenstander voor de “gedwongen” winterstop. Door de uitslag van toen 1-7 hing er in de kleedkamer al iets ┬ávan gemakzucht. We starten de wedstrijd iets later ivm een stroomstoring in Numansdorp waardoor er een aantal wekkers wat later afgingen dan gepland. We starten wat onrustig aan de wedstrijd, ondanks de trainer voor de onderschatting had gewaarschuwd is het NSVV die de eerste kans krijgt maar Mark pareert deze prima. We gaan lekker opbouwen via Stan en Esmee. De bal beland bij Tom die een tegenstander passeert en van uit een moeilijke hoek met zijn chocolade linker de keeper passeert (1-0). NSVV trapt af en we zetten gelijk goed druk. Dit resulteert in balbezit voor Esmee. Die speelt Dylan prima aan. Dylan omspeelt zijn 2 koppen grotere tegenstander en geeft de bal voor. Hier staat Iris goed opgesteld en scoort beheerst (2-0). Toch blijft NSVV voetballen en komen via hun rechterkant goed door. We zijn niet allert / fel genoeg op een hoge bal. Hier profiteert de spits van (2-1). We laten de koppen niet hangen en gaan via Jesper en Joep in de aanval. Joep speelt een goede cross bal naar Dylan. Die kijkt goed en jaagt de bal met z’n linker hard achter de keeper (3-1)

We verslapen, spelen niet vanuit onze taak en zoeken de moeilijke oplossing ipv simpel te VOETBALLEN. Dit resulteert in een corner voor NSVV. Die wordt goed binnen gekopt door NSVV (3-2).

Rust

In de rust spreekt de trainer zijn onvrede uit over het onnodig weggeven van de tegentreffers. De boodschap is duidelijk. Geen tegen goals meer en goed combineren met elkaar. De goed fluitende scheids heeft nog niet gefloten of we gaan als de brandweer in de aanval. In een goede snelle aanval scoort Iris de (4-2). Dit geeft bij ons wat rust in het spel en NSVV is de kluts even kwijt. Dit leidt tot balbezit en uiteindelijk een corner voor ons. Tom neemt de corner die niet goed wordt verwerkt door NSVV. Via de kluts komt de bal voor Tom zijn voeten terug en ja hoor hangen 5-2. NSVV trapt af een geeft nog een spelden prikje maar daar staan onze verdedigers Stan Esmee en Jesper onder leiding van Mark als een huis. Mark bouwt op via Stan. Welke maar eens op avontuur gaat en zoveel ruimte krijgt dat een combinatie met Joep er voor zorgt dat Stan een goed schot kan afleveren welke de keeper passeert (6-2). Het slot akkoord is ook voor ons. Joep gaat goed door via rechts. Zijn voorzet beland bij Dylan die beheerst met de binnenkant de keeper verschalkt (7-2).

Wederom een prima overwinning waarin bij vlagen heel goed werd gespeeld.

Ga zo door!!!