Nadat vorige week de wedstrijd tegen Coal was afgelast wegens slecht weer, leek het nu weer uit te draaien op een afgelasting. Want er lag toch weer een laagje sneeuw op de velden, waardoor er een hoop wedstrijden niet doorgingen. Vanuit Poortugaal echter geen bericht, dus zijn we op weg gegaan en bleek inderdaad dat de wedstrijd gewoon gespeeld kon worden.

Onder aanvoering van Joost wordt er afgetrapt voor de eerste helft. Poortugaal kan na een tijdje de eerste doelpoging wagen. Maarten schiet Daniël de Snoo te hulp door goed bij de eerste paal de bal weg te trappen. Niet lang daarna kan ook Binnenmaas de eerste doelkans noteren. Het is Karsten die na een rush wordt verdedigd door de keeper en de laatste man van Poortugaal. Ook al gaat het redelijk gelijk op, het spel lijkt toch in handen van Binnenmaas. Zo kan Karsten met een voorzet bijna Sebastiaan bereiken. Helaas net iets te hoog.  Er volgen een aantal gevaarlijke corners, maar nog zonder resultaat. Toch kan Poortugaal nog een keer gevaarlijk worden, maar het schot van de spits gaat ruim voorlangs. Daarna zet Maarten het spel snel voort met een uitstekende verre uittrap op Melo, die nog voorin stond. Melo kan daardoor zo op de keeper afdribbelen. De attente Poortugaal keeper komt echter goed uit zijn doel en keert het schot van Melo. Het slot van de eerste helft is weer voor Poortugaal. Er is nog een hachelijke situatie voor het goal van Maarten, maar met zijn allen wordt er opgeruimd. Tijdens het uitverdedigen wordt er een overtreding gemaakt en krijgt Poortugaal een vrije trap op een gevaarlijke plek. Met een snoeihard schot hoog in het doel wordt hier maximaal van geprofiteerd en gaan we alsnog de rust in met een 1-0 achterstand.

Na de rust krijgt Poortugaal weer de eerste doelkans. Het schot gaat gelukkig ruim naast. Toch komt de tegenstander met nog een doelpoging, maar Maarten kan redden. Dan is het weer de beurt aan Binnenmaas om op zoek te gaan naar een doelpunt. Daniël Mol kan rechtsachter de bal oppikken en Karsten in de punt aanspelen. Die weet zich vervolgens met een goede actie van de laatste twee verdedigers te ontdoen en blijft daarna ook koel als de keeper zijn doel komt uitgestormd. Met een strak laag schot komt de 1-1 op de borden. Na deze gelijkmaker gaat Binnenmaas op zoek naar de voorsprong. Zo komt Karsten op links door, geeft hard voor en duikt de keeper over de voorzet, waardoor Joost en Joshua voor een leeg goal staan! Helaas is de bal voor beiden net niet te bereiken.  De volgende kans komt er voor Melo die op links de verdediging voorbij is en gelijk op doel knalt. Jammer genoeg gaat de bal naast. Na deze fase heeft Poortugaal weer de overhand en dit bezegelen zij met een doelpunt en dus de 2-1 voorsprong. Met weer een vrije trap van verre afstand maken zij daarna ook nog 3-1. De wedstrijd wordt nog afgesloten met een zondagsschot van een Poortugaal spelertje die ook nog binnenploft. De eindstand is dus een 4-1 nederlaag.

Helaas was Poortugaal vandaag te sterk, maar toch goed gewerkt jongens.

Tot volgende week op bezoek bij de koploper, Spartaan’20.

Uw verslaggever,

F. An