17 Januari 2015 – Na een lange winterstop wordt er op deze koude maar zonnige morgen weer afgetrapt voor de tweede seizoenshelft. Er staat gelijk een flinke uitdaging te wachten in de vorm van Spartaan’20 F4 die ongeslagen bovenaan staan in de stand. Joshua heeft vandaag de aanvoerdersband aangedaan en met goede moed treden we de tegenstander tegemoet.

Nadat de scheidsrechter van dienst heeft gefloten voor de eerste helft is het begin nog wat aftastend van beide kanten. De eerste kans is na enige tijd voor Spartaan’20. De schuiver gaat echter voor de goal van Maarten langs. Vlak daarna kan ook Binnenmaas de eerste kans noteren. Het is Melo die de bal voor de voeten krijgt en kan schieten, maar de keeper van Spartaan’20 ligt nog in de weg. Gelijk na deze kans volgt er weer een kans voor Binnenmaas en nu wel met succes. Het is Karsten die de bal onder de keeper van Spartaan’20 kan doorschieten en dus de 1-0 voorsprong op de borden zet. Het spel zet zich daarna verder en de Spartaan’20 spelers voeren geleidelijk de druk op. De verdediging met als vanouds Daniël en Daniël in de gelederen houdt echter goed stand. Daarom komt de 1-1 van Spartaan’20 toch enigszins onverwacht uit de lucht vallen. De strijd die dan volgt tussen Binnenmaas en Spartaan’20 wordt redelijk fel. Er wordt gebeukt, geduwd en geramd met uiteindelijk een harde overtreding op Melo tot gevolg. Hierdoor gaan we wat paniekeriger verdedigen en geven onnodige kansen weg aan Spartaan’20. Gelukkig eindigen de inzetten van de Spartanen in deze fase nog naast het doel. Zelf kunnen we ook nog een keer gevaarlijk worden als Karsten met een lange voorzet Sebastiaan probeert te bereiken die voor de goal klaar staat. Helaas grijpt de keeper goed in door de voorzet te onderscheppen. Na deze kans slaat Spartaan’20 toe en kan een van hun aanvallers, die iets te veel tijd en ruimte krijgt, aanleggen en de bal hoog inschieten. De stand geeft 1-2 aan als er wordt afgefloten voor de rust.

De concentratie is er nog niet gelijk bij het begin van de tweede helft, waardoor Spartaan’20 uit een corner al snel de 1-3 maakt. Een speler van de tegenstander krijgt weer te veel tijd en ruimte en schiet dus relatief makkelijk binnen. Hierna blijft het Spartaan’20 dat de kans op meer doelpunten krijgt. De inzet van onze jongens is goed en er wordt hard gewerkt. Zo maakt Joost weer de nodige meters op het middenveld en probeert Joshua de beresterke Spartaan’20 middenvelder tegen te houden, maar het betere voetbal komt van Spartaan’20. Dit resulteert uiteindelijk in de 1-4 en 1-5 voor Spartaan’20. In de slotfase krijgen we nog wat kansjes om iets terug te doen. Een hoge bal van Melo die over de Spartaan’20-keeper stuitert, wordt jammer genoeg net voor de instormende Karsten en Sebastiaan weggepompt voor de doellijn. Het laatste wapenfeit is een vrije trap van Karsten die naast het doel gaat. Dan klinkt het eindsignaal en is de wedstrijd ten einde.

Ondanks de duidelijke nederlaag hebben we toch goed weerwerk kunnen bieden aan de koploper. Kijken of we hiermee volgende week tegen het sterke Coal een goed resultaat kunnen behalen.

Uw verslaggever

F. An