De laatste wedstrijd voordat we de winterstop ingaan mogen we aantreden tegen een van onze concurrenten voor de bovenste plaatsen, namelijk Feyenoord F6. We spelen op Varkenoord deze vroege ochtend. Helaas is Melo afwezig vandaag. Natuurlijk al jammer omdat we een goede speler missen, maar dit betekent ook dat we dus geen wissels hebben.

Onder aanvoering van Sebastiaan trappen we af voor de 1e helft. Na de eerste aftastende fase krijgen de jonge en kleine Feyenoord-spelers de eerste grote kans van de wedstrijd. Het goede afstandsschot van een van de Feyenoord-spelers treft ook gelijk doel. Een 1-0 achterstand dus. De volgende kans is wel voor Binnenmaas. Joost weet Karsten te vinden met een pass. Die kan vervolgens vanaf links op doel schieten, maar zijn schot gaat in het zijnet.  Dan is het weer Feyenoord die gevaarlijk kan worden, maar de bal wordt uiteindelijk naast de goal geschoven. Wat later kunnen onze jongens weer de aanval zoeken en is het Joshua die met een steekbal Karsten bereikt. Deze kan nu wel de bal tussen de palen mikken. De Feyenoord-keeper zit er nog aan, maar de bal is hard genoeg en verdwijnt in de touwen. Het scorebord geeft nu 1-1 aan. Na deze goal neemt Feyenoord met goed samenspel het initiatief in handen en kunnen wij er niet meer echt uitkomen. Dit levert ook de nodige kansen op voor Feyenoord.  Zo moet Maarten een keer flink hoog reiken om een gevaarlijk afstandsschot te keren. Dit doet hij prima. Alhoewel we niet meer onder de druk van Feyenoord uitkomen,  weten we door een goede portie vechtlust nog goed stand te houden. Zo werken onze Daniëls samen met Sebastiaan zich een slag in de rondte om alles achterin dicht te houden. Ook Joost en Joshua steken de verdediging vaak de helpende hand toe om een gevaarlijke situatie te voorkomen. Jammer genoeg wordt er vlak voor het rustsignaal toch 2-1 gemaakt door Feyenoord.  Een van de Feyenoord-spelers krijgt iets te veel ruimte om aan te leggen en kan hierdoor met een ver afstandsschot raak knallen.

Na de rust is het spelbeeld hetzelfde als waar de 1e helft mee eindigde. Namelijk Feyenoord dat het balletje goed rond laat gaan en Binnenmaas die dit met vechtlust probeert te bestrijden. Naarmate onze jongens vermoeider raken, krijgt Feyenoord echter vaker gelegenheid om op doel te schieten. En dit is juist wat we niet willen, want hoe klein de tegenstandertjes ook zijn… het valt op dat ze werkelijk allemaal een uitstekend hard schot in de benen hebben. Zo valt dan ook de 3-1. Wederom een vlammend afstandsschot van een Feyenoorder waar Maarten alleen maar naar kan kijken.  Na nog wat gemiste kansen maakt Feyenoord ook nog 4-1 met een mooie voetbalgoal. Aanvallend kunnen we de 2e helft niet veel meer betekenen.  Al krijgt Joshua nog wel een keer een kans op een tegentreffer maar raakt hij de bal niet vol en verdwijnt deze dus net naast. Dan fluit de scheids af voor het einde van de wedstrijd.

Helaas verloren van een goede tegenstander, maar zeker goed gewerkt weer!

Even een aantal weken geen competitie nu. Dus alvast fijne feestdagen en niet te veel oliebollen eten jongens 😉

Uw verslaggever,

F. An