Hij is fijn

Na de 4e nederlaag van het seizoen was de titeldroom voorbij, de doelen werden bijgesteld en we zouden gaan voor een zo hoog mogelijke klassering. Het op de 1 na laatste plaats staande NSVV 6 zou in principe een makkie moeten opleveren. Maar wanneer de selectie elftallen 2 en 3 (A-categorie) vrij zijn en er 6 A-categorie meespelen met NSVV 6 dan is NSVV 6 een heel ander elftal dan normaal. Voorin liep er een hersenloze rond die 90 minuten lang liep te mekkeren, provoceren, uitdagen en helaas ook nog behoorlijk voetballen en scoren. Zulke gasten verzieken gewoon het plezier in het voetbal. Na 25 minuten stond NSVV combi al met 0-3 voor en het had nog veel erger kunnen zijn. Toen Daniel er na een half uur in kwam wisten ze zich geen raad met hem en kantelde de wedstrijd volledig. Jesper promoveerde de rebound van een vrije trap tot 1-3 en rondde vlak daarna heel beheerst een fraaie aanval af en zorgde derhalve voor de  2-3. Vlak na de 2-3 kregen we een penalty na een overduidelijke handsbal, Daniel schoot onhoudbaar de 3-3 binnen. Zo hadden we in no time de boel rechtgezet en verzuimden we ook nog de 4-3 aan te tekenen voor de rust. De 4-3 viel alsnog, vrij vroeg in de 2e helft, toen Pietertje het eindstation was van een prima aanval. De buit leek binnen ook al was er nog 40 minuten te voetballen. Uiteraard liep het weer anders. Zo volleerde 1 van de ‘huurlingen’ van 20 meter de gelijkmaker binnen, op een wijze zoals hem dat waarschijnlijk nooit meer zal lukken. Het leek wel of er bij ons iets knapte. De organisatie was weg en het werd in no time ook 4-5, 4-6 en we ontsnapten nog verschillende malen aan erger. Het was 2 weken voor de kerst, maar van de naderende kerst was in het veld niets te merken. De wedstrijd werd erg onvriendelijk en na een iets te harde overtreding van Jurriaan (op ‘die ene’) dreigde het te escaleren. Scheidsrechter Ton was wel voor de kerstgedachte, predikte vrede op aarde en vond het mooi geweest. Het was op alle manieren een vervelende afsluiting van 2014. We hebben overwogen om te klagen over het feit dat er niet speelgerechtigde spelers zijn opgesteld door onze tegenstander, maar als we eerlijk zijn  hebben wij vorig seizoen ook vaak genoeg 4 of 5  (overigens WEL speelgerechtigde) spelers uit het derde opgesteld en wedstrijden gewonnen die we anders zouden hebben verloren. De 5e nederlaag van het seizoen werd weggespoeld met een etentje bij Alcasar, waar we met elkaar genoten van een gezellige avond, een hapje en een drankje.

Ploon Knijnenburg, spelersmakelaar.