Na een weekend geen voetbal mochten de jongens deze ochtend weer de wei in. De tegenstander heet deze keer Hekelingen F2. Geen onbekende voor Binnenmaas, want in de beker zijn we ze ook al tegengekomen.  Toen werd het in een spannende wedstrijd uiteindelijk een 3-3 gelijkspel. Dus op voorhand een geduchte tegenstander waar we onze handen vol aan zullen krijgen…

Met Karsten deze week als aanvoerder wordt er door Hekelingen afgetrapt voor de 1e helft. Er wordt spectaculair begonnen, want bij de aftrap plukt Sebastiaan de bal van de voet van een Hekelingen speler en kan zonder te worden aangepakt rustig op de Hekelingenkeeper  afdribbelen en aanleggen voor een schot. Met zoveel vrijheid weet Sebastiaan wel raad en schiet de bal beheerst in de hoek, 1-0. De stopwatch van Arno gaf 8 seconden aan. Een nieuw record! Ook daarna geven we de Hekelingen verdedigers niet de kans om wakker te worden, want de jongens zetten de tegenstander vroeg onder druk en zo ontstaan er ook de nodige kansen. Zo heeft Karsten een goede kans na een lange solo actie. Doordat Joost en Joshua op het middenveld goed de bal weten te veroveren krijgt Karsten de bal op links voor de goal. Hij ziet dat Melo goed is meegelopen en vrij voor de goal staat. Na een keurige pass grijpt Melo zijn kans en schuift de bal hard langs de keeper, 2-0 nu. Wat verder in de 1e helft komt Hekelingen wat beter in zijn spel en kan het enkele keren gevaarlijk worden met snelle counters. Na een uitbraak weet de Hekelingen aanvaller met een afgemeten lob Maarten te verschalken, 2-1 derhalve.  Daarna moet Maarten nog een keer snel zijn doel uit om een Hekelingen aanvaller te stoppen. Deze keer is hij sneller bij de bal dus gelukkig krijgt de aanvaller geen kans. Achterin wordt er weer goed strijd geleverd door beide Daniëls. Maar heel het team strijdt met het mes tussen de tanden. Wat leuk is om te zien is dat deze keer de veroverde ballen niet gelijk naar voren worden geknald, maar dat er ook echt wordt opgebouwd via goed samenspel. Vlak voor de rust is er nog een goede kans voor Melo, maar de keeper redt net.

De 2e helft begint met een mega-kans voor Hekelingen, maar de Hekelingen spits weet de bal over het lege doel te schieten. Beide teams zijn aardig gelijkwaardig aan elkaar, dus het spel verplaatst zich soms snel van de ene naar de andere kant. Na enige tijd wordt Karsten weggestuurd op links.  Hij wordt echter richting de cornervlag gedreven door de Hekelingen verdediging. Met een goede actie weet hij toch ruimte te vinden om een voorzet te geven. Met een werkelijk schitterende harde voorzet komt de bal voor de goal. Daar staat Sebastiaan al paraat en weet de voorzet op waarde te schatten en tikt de bal ineens uit de lucht het doel in. Echt een schitterende goal en alle toeschouwers laten hun waardering blijken. Zelfs de Hekelingen trainer gaf toe dat dit een prachtige goal was. Redelijk snel na dit kunststukje maakt Hekelingen de 3-2, waardoor het weer een akelig spannend slot wordt. De laatste paar minuten voert Hekelingen de druk nog iets op om de gelijkmaker te produceren. Met een goede kans die maar net naast wordt gekeken door Maarten, fluit de scheidsrechter af en kunnen we weer een overwinning bijschrijven.

Een mooie overwinning weer jongens! Tot volgende week op bezoek bij Feyenoord.

Uw verslaggever,

F. An