FC Binnenmaas E6 – RVVH E4 (beker)

Vandaag spelen we in de 2e ronde voor bekerwinnaars. Ondanks dat we van de 8e naar de 7e naar de 6e klasse zijn gepromoveerd in de voorbereiding heeft de KNVB onze prestaties toch bij elkaar opgeteld en ons als bekerwinnaar beloond. Dit kan ook niet anders met 8 gespeeld 24 punten in die beker voorbereiding.

De tegenstander was R.V.V.H E4 die stijf bovenaan staan in de 4e klasse.

Een pittige tegenstander dus!!

De tegenstander zetten vanaf het eerste moment gelijk veel druk op ons team. RVVH is gelijk veel op onze helft te vinden. Ze spelen de bal lekker rond maar Mark weet de eerste kans mooi te houden. Maar helaas blijven ze goed aanvallend spelen en dan is daar al vroeg in de wedstrijd  de 0-1. Binnenmaas “ga eens voetballen” klinkt van de zijlijn. En dat gaan ze doen. Stan bouwt de aanval mooi op van achter via Iris komt de bal bij Tom die een mooi schot op doel heeft maar helaas net mis. Hoekschop wordt door Iris genomen en via Dylan maar net naast. De tegenstander zet de aanval weer in maar gelukkig de bal gaat net voor Mark zijn doel langs. We zetten de aanval weer in en bouwen goed van achter naar voren op. Via Esmee en Dylan weet Tom twee keer kort achter elkaar de bal richting het doel te krijgen. Helaas weten we nog niet te scoren. De tegenstanders komen weer dicht bij Mark maar die heeft de bal. Via Jesper komt de bal weer bij Joep die met Iris nog wat mooie aanvallen heeft. Ook krijgt onze invaller Sieb een paar goede kansen. Maar helaas met 0-1 de rust in.

De tweede helft gaan alle twee de teams er tegen aan. Wat gelijk tot een kans voor de tegenstander lijd, maar Mark is allert. Via Esmee gaat de bal naar voren en Dylan weet Sieb te vinden die van ca 14 meter een mooi doelpunt maakt  1-1. De tegenstander laat zich niet uit het veld slaan en gaat in de aanval. Maar ook wij gaan er voor. Dylan heeft nog een mooie kans maar helaas. Prima vrije schop van Esmee maar ook deze gaat er niet in. De tegenstander komt via een lange bal van de keeper weer dicht bij ons doel, maar Jesper onderschept de bal en via Iris richting het doel van RVVH. Sieb krijgt de bal en scoort beheerst met de buitenkant 2-1. De tegenstander blijft druk zetten en heeft ook nog diverse kansen. Die gelukkig niet tot een doelpunt komen. Ook wij blijven aanvallen. Opnieuw neemt Esmee een vrije trap van ca 16 meter die ze nu wel in het doel krijgt 3-1. Na nog diverse kansen over en weer weet de tegenstander toch nog ons doel te vinden 3-2. Mooie overwinning en een ronde verder in de beker. Goed gespeeld allemaal, verdiend gewonnen.

Een trotste supporter.